Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz berbatov2 #27061 üzenetére

    Hello, azt irod, hogy havi 50 ezer es 4 eve fizeted. Akkor eves szinten 600 e amit befizetsz, ill. 100 e amit buksz. Ez az osszeg az evek folyaman csak noni fog. Na, akkor leegyszerusietve: 6 ev van hatra, kb. 600 ezret veszitesz meg. Most befizettel eddig 2,4 milliot, ha visszakered akkor 1,2 milliot veszitesz. Ebbol vedd le a 600-at amit nem veszitenel el, ha nem fizeted tovabb. tehat pont 600 ezret veszitenel. DE.

    De egy alternativ befektetesi formaban a kivett 1,2 milliod a kovetkezo 6 evben 4%-os hozam mellett kamatos kamattal 1,5 milliora megy fel. Tehat mr csak 300 ezer minuszban vagy. Szamold azt ais, hogy a kovetkezo 6 evben befizetett 3,6 milliora ha csak 3 evig 2%-os kamatot kapsz (nagyon lebutitva), akkor is lesz 200 e kamatod, tehat szinte mar nullasra jossz ki.

    A fenti szamitasaimnal nagyon leegyszerustettem az eves kezelesi koltseget, mivel minnnel tobb lesz bent, annal tobbet fizetsz, 5% eseten az utolso evben 6 millios befizetesedre levonnak 300 ezret. Ha kiszallsz, akkor ertelmesebb dolgokba is tudsz havi 50 ezret betenni, es mobilabb a penzed, nem csak a feleert vasaroljak vissza toled a sajat megtakaritasaidat.

    Szar ugy elvesziteni 1,2 milliot most, de meg rosszabb az evek soran ennel tobbet elvesziteni. Anyukam is veszitett el neki nagy osszeget UL-lel, de par szaz ezer bukoval kileptunk, minthogy tovabb fizessuk. Draga lecke volt, de talan megerte. Azota meg jobban odafigyelek a penzugyekre es ha valami szuper ajanlat jon, nagyon utananezek.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák