Új hozzászólás Aktív témák

  • Dare2Live

    nagyúr

    Amúgy a fertőzött/halálozás elég jó mérőszám szerintem.

    Van ahol nagyon alacsony. pl ROK, Németek. 0.5-0.7%. Mert akinek "kapar a torka" is szűrik.
    Aki fertőzött akkor is ha semmilyen tünete nincs karantén. Nem fertőz tovább. A fertőzési görbe úgy laposodik el, hogy a gazdaság nem áll annyira a földbe.

    Van ahol magas. pl Olaszoknál a halálozás 4-5%. Nem mert annyival szarabb az egészségügyük hanem mert csak a súlyos eseteket szűrik. Így aztán a részleges karantén se segített, hisz rengetegen lényegében tünetmentesen jártak dolgozni. Eredmény: Sokkal több halott és a végén totális karantén kellett. A gazdaság beleáll a földbe.

    Az Olasznál csak a Magyar plda a rosszabb. Nagyon keveset szűrünk. Ehez társul egy 5%os halálozás DE ennél imo messze sokkal többen halnak meg MOon koronavírusban. Halottakat lényegében nem tesztelünk, és ahol ismert is a fertőzöttség ott is az elsődleges ok vmi más. pl COPD. Tippre minimum 10* többen haltak meg eddig koronavírusban MOon mint ami a hivatalos adat de lehet még ennél is többen. A fertőzöttek számát dettó be lehet szorozni hivatalos adat *20-30-50el. És ha Olasz szinten megy minden tovább akkor lehet itt még totális karantén. Mert nem tudtunk szűrni. Bár egyesek szerint sajnálják a pénzt szűrésre...

    Nah ezért lenne rémítően fontos a sok-sok szűrés. Nem mindegy mennyien hallnak meg ÉS nem mindegy, hogy el tudnak menni az emberek dolgozni vagy totál karantén kell a végén és beleáll a gazdaságunk a földbe.

    A helyzetet jól illusztrálja, hogy annyira nem szűrünk, hogy még karanténban lévő orvosokat sem. Azzal nem mondok újat, hogy az EÜ a koronavírus elött is végletekig túlterhelt volt. Ehez képest most 200%ig túlterhelt. És nem letesztelik 3nap karantén után az orvost, hanem teszt nincs és marad 2hétig karanténban. Otthon ücsörög miközben elképesztően nagy szükség lenne a munkájára a kollégái vért szívnak 10napja 12hznak... ennyire nincs elég teszt jelenleg MOon. Még az karanténban lévő orvosokat se tudjuk szűrni.

    A kérdés persze a mért. Nem nehéz a válasz. 2éve lényegében teljesen felszámolták az epidemiológiai központot más nevén az járványügyet vagy OEKet. A szakemberek elmentek máshova dolgozni, nyugdíjba mentek... Ezért vagyunk most totál letolt gatyával. Nah kellett az a pár milliárd lölönek, vagy focista fizetésre...

    [ Szerkesztve ]

    don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

Új hozzászólás Aktív témák