Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz thefreeman #56631 üzenetére

    Ha jól értettem ezt az első féléves kamatfizetés után már veszteség nélkül kitudom venni ha kellene. De javítsatok ki ha tévednék.

    Tévedsz de a biztonság irányába, ugyanis már 1 hónap után is pluszos visszaváltva is.

    Ezzel kapcsolatban két kérdésem lenne. Ha nem akarok egyelőre TBSZ-t nyitni mivel valószínű, hogy 5 évnél korábban is szükség lenne a pénzre akkor melyik a legkedvezőbb platform számomra? RC vagy esetleg valami külföldi? Kipróbáltam a Portfoló GO-t de annak a költségei elég magasnak tűnnek. ETF-ből érdemes több fajtát tartani vagy válasszak ki egyet és csak azt vásároljam?

    Ha van rá esély hogy 3 évnél kősőbb kell, akkor már van értelme TBSZ-nek, de ha felbontod akkor se koncolnak fel, ugyanúgy adózol mintha TBSZ nélkül fektettél volna be, csak nyerhetsz.
    Amin el kell gondolkodni, hogy ha még 3-5 évig se tervezed tartani, mert utána kelleni fog, akkor nem biztos hogy a legjobb döntés ETF-ekbe (és úgy egyáltalán részvényekbe) fektetni, ilyen időtávon ugyanis még a volatilitásból adódóan elég magas a kockázat. Ha pár év múlva kell akkor alighanem a legjobb lehet az egészet állampapírokba tenni.
    TBSz nélkül valószínűleg Interactive Brokers a legjobb, a magyarok ugyanis drágábbak, azoknak a TBSz a lényege.
    Szerintem hacsak nem lényegesen nagy összeg (Mondjuk forintba 8 jegyű) illetve nem vagy expertebb vagy a témában, elég egy is, egy VWCE megteszi.

Új hozzászólás Aktív témák