Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    Értem én, de van ennek azért egy másik oldala is. Ha azt mondom hogy a befektetés 3%-át költeném el évente és abból élnék, tegyük fel be van fektetve 100 millió. Ha neked évi 3 millió kell, ami ugye a 3%, akkor ha nem egyenletesen vannak az 5 év alatt lejáró tbsz-eken a pénzek, hanem egyik évben lejár 30M, kettővel utánna meg csak 10 jár le, akkor előbb utóbb az a számla amelyiken kevesebb van az átlag 20M-nél le fog ürülni és elkezd gondot okozni mert ki kell vegyed előre egy rá következő évre való költést is már korábban. Szóval erről vagy most gondoskodsz vagy később törheted rajta a kobakot.
    Mind1 igazából, ez szerintem részlet kérdés, de én fontosnak tartom, annyira legalábbis biztos, hogy pár hónapot várjak ez miatt.
    Én egyébként is azt csinálom hogy most megcsinálom a 100M befektetési portfóliót, aztán más célok megvalósítására koncentrálok pénzügyileg, és az alatt ez a 100 még tud szépen növekedni jónéhány évig anélkül hogy kivennék belőle, reményeim szerintem meglesz reálértéken 200.

Új hozzászólás Aktív témák