Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Teplic #69080 üzenetére

    Én magamat "hangyának" tartom (bár nagyon utálom ezt a kiszámoló blogos hangya-tücsök hasonlatot) és nem érzem, hogy kifosztottak volna az olcsó hitelkamatokkal. Sőt, baromi jól jártam velük. Ha van egy lehetőség, akkor azt ki kell használni, nem pedig hőbörögni kell rajta.

    Egyébként eszem ágában sincs a kormányt védeni, de az alacsony hitelkamatok nem igazán az ő érdemük/bűnük volt, mint ahogy az infláció is nagyrészt kívülről jön.

    A covid alatt a KATA-soknek kedveztek

    Biztosan ugyan azt a műsort néztük? Az én verziómban a kormány teljesen tönkrevágta a KATA-t az államigazgatásnak beszámlázó haverokon meg építőipari vállalkozókon kívül jóformán mindenkinek a 3m feletti büntetőadóval.

    A jegybanknak nincs árfolyamcélja, infláció nem érdekli, a kormány pedig el akarja inflálni az adósságot a hangyák kárára.

    Az alapfeltétel sajnos igaz, a következtetés nem feltétlenül. Az értelmes "hangyák" nem forint alapon halmozzák a vagyonuk nagy részét hanem pl. EUR/USD alapú ETF-ekben. Őket kevésbé érinti a forint romlása. Az egykulcsos adó, a KATA (már amíg el nem rontották), a TBSZ kifejezetten nekik kedvezett, a magas ÁFA pedig a "tücsköket" büntette.

    Én inkább azt látom, a balek kisember lett kifosztva, aki nem próbált előrejutni, jobban keresni, csak ült a langyos pocsolyában, meg a forint megtakarításai a bankszámláján rothadtak. Meg azok a 0-ról induló fiatalok, akik nem akartak gyerekvállalással foglalkozni, valami furcsa okból viszont mégis itt maradtak kis hazánkban. Na ők nagyon rosszul jártak, ez igaz.

    Még egyszer: nem a kormányt védem, csak ezeknél a kiszámoló blogos közhelyeknél pöppet összetettebb a világ... :U

Új hozzászólás Aktív témák