Új hozzászólás Aktív témák

  • Kobe

    veterán

    válasz Tapsi #72174 üzenetére

    Nem lesz ember. Budapesten is mar erosen zsebre megy a jatek, ket jolkereso palyakezdo diplomasnak is mar legoznia kell, hogy adott honapban eszik / berleti dijat fizet, es akkor ruhazkodni a kovetkezo honapban fog-e.
    Kozben Kinaban eppen ujabb milliardos ingatlan ceg dolt be, US ben meg kuldik el az ingatlanosokat.

    Ha el kell engedni az arsapkakat / rezsicsokit, akkor szerintem az gyujtobomba lesz a piacra.

    Saccperkb, egy 2000-2010 kozotti ujabb epitesu lakas rezsikoltsege 1000 HUF/nm korul alakulhat a fovarosban. Egy ujabb, mostani epitesu ennek mondjuk 60-70%-a.
    Egy 200ezres uj keco rezsije mindennel egyutt kb 40-50 lehet? Futes kivitelezestol fuggoen.

    Namarmost ha az energetikai arak duplazodnak, 3x eznek, egy 50nmes lakas berlese a mostani 250es szintrol 350-400 koze dragul + elelmiszer es egyeb dijak vagtato inflacioban, es meg a tulaj is megprobal emelni mert o netto negativ szar helyzetben lesz a hitelkamatok miatt.
    Kis hasracsapas szeru tulzassal de kijon, hogy a netto atlagber 2 fore semmi masra nem lesz elegendo, mint hogy egyel es lakbert fizess, de jollakni mar nem biztos hogy minden nap menni fog belole.
    Es nekik kellene az egyre magasabb arszinvonalakat megfizetni, mig beveteli oldalon az extraprofit sarcot sejthrted h melyik oldalon (opex) fogja eloszor rovidre vagni a ceg, szoval realbernovekedest el is lehet felejteni.

    Brave new world.

    Ps: 410

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák