Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Kobe #80355 üzenetére

    3 fő megvolt, de nem akarom sajnáltatni magam, nyilván nem ilyen szerencsétlen volt a felállás.

    Viszont már őszintén szólva nem tudom mit szeretnél mondani, az eredeti állításodat az említett példád nem támasztja alá. A jogi keret megvan az örökségről való lemondásra, az meg egyáltalán nem elfogadott társadalmilag, hogy egy 18 éves kölyöknek a nyakába kelljen vállalnia egy valag hitelkártya adósságot útravalóként a szülők után, csak hogy ne a nagyikára (vagy kire) szálljon az egész. Ha rátukmálták a proli rokonok az szomorú történet, de inkább egyéni szocprobléma (toxikus családi háttér), mint társadalmi norma. Ha meg önszántából döntött így, mert úgy volt vele, megéri az örökség egyéb részéért cserébe (ingatlanrész), akkor meg nincs miről beszélni.

    Szerintem kivételesen korrekt (és liberális!) a hazi szabályozása az öröklésnek, hogy szabadon lemondhatsz az adósságról is, miközben még csak meg se sápolja az állam egyeneságon (nincs illeték rá).

    gyakorlatban létező dolog, minden pénzintézet a halotti anyakönyvi kivonat kézhezvételét követően pillanatok alatt megküldte a cehhet

    Kérdés mi van, ha fityiszt mutatsz. Tapasztalataim szerint "valami furcsa okból" a pénzintézetek (ügyintézői) által előadott világkép és a törvény betűje között nem ritka a hézag. Nyilván rettentően szemét dolog, de megint csak nem biztos, hogy a jogi háttérrel van a baj, meg ez megint csak nem elfogadott dolog társadalmilag.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák