Új hozzászólás Aktív témák

  • balpeter04

    aktív tag

    válasz Ringman #82539 üzenetére

    Jól értem, hogy ezzel a kormány "széllel szemben" hugyozik már másfél éve? Ha az MNB javítani szeretné az árstabilitást, ahhoz le kell törnie az inflációt definíció szerint.

    Na most ha a változó kamatozású hitelekre másfél éve kamatstop van, akkor az ilyen hitelt "futó" állampolgár nem érzi azt, hogy meg kéne húzni a gatyamadzagot és csökkenteni kell a fogyasztását, hogy fizesse a hitelét - ergo, ameddig ez a réteg védve van a magasabb törlesztőktől, ők szépen kényelmesen fogyasztanak tovább mintha mi sem történt volna, hajtják tovább az inflációt, az egységsugarú adófizető pedig nézi, ahogy közösen összedobjuk nekik a havi kamattámogatást - nyilván a bankok mindenféle szép díjakkal és extra spreadekkel hajtják be a többi ügyfélen a kieső különbözetet.

    Ameddig mindenféle kamattámogatott hitelek, mentőövek és egyéb egzotikumok vannak kormányzati oldalról amik részben vagy teljesen szembe mennek a monetáris politikai célokkal, addig itt érdemi változásra az árstabilitásban és a "bizalomban" nem érdemes várni ha jól gondolom.

    Mi lehet az oka ennek a fiskális alkoholizmusnak? Most nyertek választást, az ég adta világon semmi nem zavarhatná őket négy éven keresztül, a hívők négy év múlva meg úgyis megbocsájtanak a Nagy Vezírnek. Jó lenne már egyszer látni ahogy a Nemzeti Bank és a kormány vállt vetve próbálnák meg megmenteni a Monopoly pénzünket. :W

Új hozzászólás Aktív témák