Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz curmpli #83597 üzenetére

    Saját tőkét lehet nem igényel, de a cashflow-odat súlyosan hátrányosan érinti (pl kevesebb fog jutni rv befektetésre), emellett mivel szigorú JTM-ek vannak, a felvehető összeg inkább a jövedelmed miatt lesz korlátos mintsem a fedezet miatt.

    Ha csak pár évben gondolkodsz akkor ott tudsz fixen egy kisebbet markolni, de nem ezzel lehet a legnagyobbat markolni. Ha hosszabb távra belockolsz egy fix 10-12%-os államkötvényt, a hitelt meg pár év múlva ki tudod váltani olcsóbbra vagy mivel a fix kötvény a hozamkörnyezet csökkenés miatt majd megugrik árfolyamában, visszaváltod több pénzért és kifizeted a hitelt és szép pénzt teszel zsebre pár év alatt. Ez persze azon múlik hogy mennyire gyorsan normalizálódik a kamatkörnyezet.
    Nekem az, hogy 2 vagy 3 évig elteszek 4-5% marzsot és még a költségek is lejönnek belőle meg lerontja a cashflomat, számomra tuti nogo lenne, még nagyobb összegű hitelnél sem éri meg az ügylet abban a formában szvsz.

    Én így csinálnám: 20év fixes hitelt kombóznék egy 2041/A-val. A kamata a kettőnek kb ugyan az (9% körül), megvárnám míg lemennek a kamatok és nagy profittal kiszállnék (a 2041/A-t eladnám jó esetben közel dupla áron ha visszatérnek a közel zéró kamatok). Ha nem csökkennek a kamatok akkor is kb nullás lesz a sztori ha végigvárod a 20 évet.
    Ezzel sokkal többet tudsz markolni mint pár százalék kamatmarzs, de nem "garantált" és a pontos nyereség csak saccolható.

    Ha több rizikóra vágysz, akkor vegyél fel 30 évre hitelt 10 éves kamatperiódussal, és 2051/G-t vegyél belőle. Ezzel akkor nyersz jó nagyot (nagyobbat mint a másik esetben), ha a köv 10 évben bekövetkezik a remélt hozamkörnyezet csökkenés.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák