Új hozzászólás Aktív témák

  • Vesa

    veterán

    válasz aAron_ #83610 üzenetére

    A lakásárakról beszélgettünk egy barátommal, ő nem tud elképzelni olyan scenariot, amiben ne zuhanna meg a piac legkésőbb tavaszra (bár az adatok szerint a folyamat már elkezdődött, egyre kevesebb a vevő).

    Nekem azért van egy teoretikus, bár minimális valószínűséggel beváló verzióm arra, hogy az árak mégis elszállhatnak. Pl. bármi olyan esemény, ami a kincstárban, az állampapírokban történő pénztárolásttól elveszi az emberek kedvét, legyen ez államcsőd (tudom, ez itt sicc!), vagy ami reálisabb, egy erőteljes bizalomvesztés.
    Ez ugyanis azt jelentené, hogy az emberek elkezdenének kimenekülni az állampapírokból, de rettenetes forint és a régióban egyedüliként extra magas inflácioó miatt számlára se akarná tenni a többség. Vagyis jönne a hazánkban sláger ingatlan, mint értékmegőrző eszköz. Ha pedig X ezermilliárd szépen rászabadulna az ingatlanpiacra, az garantáltan felverné az árakat. Most lehet hümmögni, hogy ez lehetetlen, pedig nem az. Más kérdés, hogy ennek realitása mekkora. Azt én sem állítom, hogy ez bekövetkezik, sőt, azt állítom, hogy inkább nem fog, de azt a nézetet sem tudom osztani, hogy itt nincs más út, mint az ingatlanárak bezuhanása.

    A tudomány a valóság költészete!

Új hozzászólás Aktív témák