Új hozzászólás Aktív témák

  • stingy2

    senior tag

    válasz Catman #87908 üzenetére

    Én elválasztanám az "ideológiai" részt a személyes "élhetőségtől".
    Ideológiailag -nekem -már most is élhetetlen Mo. Egyszerűen fel nem foghatom, hogy az emberek nagy része a nyugati liberális demokrácia helyett az önsorsrontó szovjet/orosz vagy kínaikomcsi irányt tartja idillikusnak. Kutyát nem érdekli az eü, oktatás, közigazgatás lezüllesztése, a korrupció, az új "jobbágyrendszer" kiépítése - főispán meg vármegye b+. Sőt, a covid alatt láthattuk, hogy már az emberélet sem számít.(folyamatosan benne voltunk az első 5-ben halálozásban a világon). Ha ebből az irányból közelítek, akkor holnap vagy elhúzok nyugatra, vagy felkötöm magam :D
    Másrészről viszont itt a saját helyzetem: ugyan földrajzilag itt élek, de kb. semmilyen szinten nem függök a rendszertől. A tőke nagy része külföldön van, a hozamából vígan megélek (a statisztikák alapján jövedelem alapján benne vagyok a felső 5%-ban, megtakarítás alapján meg a felső 1%-ban). A tőke likvid, amennyiben hoznak vmi "végzetes" döntést (huxit és tsai.) már pár héten belül le tudok lépni innen, max a házat lenne kicsit több idő eladni.
    Az adórendszer kifejezetten "kellemes". Azért ha megnézzük, Európa nyugati felén sokkal durvábban sarcolják az árfolyamnyereséget, osztalékot.
    Ezen kívül a családi, baráti kapcsolatok is ide kötnek. Szóval ha van pénzed és beveszed a leszarom tablettát annyira nem rossz hely ez. Mondjuk azért már utánanéztem, hová mennék, ha lépni kellene: Ciprus. Eu tag és nincs semmilyen adó a külföldi tőkejövedelemre. (legalább is valahol ezt írták)

    INTJ

Új hozzászólás Aktív témák