Új hozzászólás Aktív témák

  • Stanlee

    őstag

    válasz julius666 #88479 üzenetére

    Szubjektiv velemenyem szerint pont azert, mint egesz Europa: egy kibaszott nagy szenvedes vagyunk gazdasagilag, amire a sokszor atgondolatlan unios szabalyozas meg csak jobban ratesz egy lapattal. (Nem, nem vagyok orbanchivo.)

    Nezd meg a BMW motor / hajtas palettajat a teljes portfolion belul, meg mindig a tisztan belsoegesu motorok vannak tobbsegben, mikozben Nemetorszagban is az elektro vagy a hybrid az, amit jobban preferalnak mar jogalkotoi szinten is. Az nem innovacio, hogy a 60k euroert megvasarolt 3-as BMW-ben az ulesfutesert havidijat kell fizetni.

    Alig van valami europai sikersztori, elvagyunk a langyosban, igazan innovativ europai tozsden jegyzett ceget tudsz mondani? Szinte minden US, es ok szivattyuzzak ki a penzt a mi zsebunkbol.

    Az unios karbonsemlegesseg almok is csak tonkreteszik azt a meg keves de meglevo ipari termelo szektort amivel rendelkezunk. En orulok ennek szemely szerint, mert a megujuo szektorban dolgozom, de nem veszek europai reszvenyeket vagy ETF-et. Csak global ETF vagy US papirok, Europat nagyivben elkerulom, meg akkor is, ha global ETF-ben valami kis pici %-ban benne van.

    “Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

Új hozzászólás Aktív témák