Új hozzászólás Aktív témák

  • Ixion77

    őstag

    válasz travix #91063 üzenetére

    Nekünk, mint kisbefektetőknek teljesen mindegy, hogy a piaci nagybefektetők miért teszik amit tesznek. Az ő nézőpontjuk teljesen más, hozzánk képest sok előnnyel és néhány hátránnyal rendelkeznek. Jelentős részük nem is spekulál csak befektet. A többségük a pozícióit sok évre veszi. Közülük soknak nincs is lehetősége eladni, kötelesek részvényben ülni. Szintén nagyon sokaknak kötelessége mindig longban ülni.

    A kisbüfik kevés előnyének egyike éppen az, hogy gyorsan és szabadon megtehetnek bármit amihez kedvük van. Így lehetőségük van spekulálni, meglovagolni a tőzsdei hullámokat, feltéve hogy képesek felismerni azokat, és képesek végrehajtani a tervüket.

    Hasonló ahhoz, mint amikor otthon fejlesztesz egy programot kedvtelésből, vagy amikor egy nagyvállalatnál kell fejlesztened kötelességből. Utóbbi helyen szabályok vannak, amiket akkor is be kell tartanod ha tönkreteszik a hatékonyságot, valamint ha a főnök azt parancsolja hogy hülyeséget írjál, akkor azt fogsz írni.

    "Azt a képet amit valaki berakott korábban, hogy a fed csökkenti a kamatot mielőtt eléri a tőzsde a mélypontot én nem is feltétlen hiszem el, hogy így van"

    Elhiheted, tény. A magyarázat is egyszerű, írtam már régebben: Akkot pivotol a FED, amikor kénytelen. Akkor kénytelen, amikor valami eltört a gazdaságban. Akkor pedig esik a tőzsde.

    [ Szerkesztve ]

    "Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

Új hozzászólás Aktív témák