Új hozzászólás Aktív témák

  • Hi!King

    őstag

    válasz Ixion77 #94071 üzenetére

    Hogy érted, hogy a valós infláció? Ha a várt inflációhoz képest magasabb lesz az infláció, akkor erre tudsz fogadni, nem tudom mennyire bonyolult ilyen terméket venni, de ha biztos vagy a dolgodban találsz ilyet, ha máshogy nem, normál kötvényeket shortolsz, infláció követőket longolsz tőkeáttéttel.

    Ha arra gondolsz, hogy a valós infla lesz alacsonyabb a számoltnál, akkor bonyolultabb, de némi utánajárással erre is tudnál fogadni, csak meg kell nézned miből fakad az infláció, azokat a termékeket, tényezőket valamilyen módon longolod, illetve shortolod azokat, amik buknak az infláción.

    Ha teljesen biztos lennél a dolgodban, akkor le tudnád kereskedni, de valójában te is tapogatózol, ahogy sokan máshogy tesszük. Még ha igazad is van az összeomlással kapcsolatban, valójában nem csak a lehetséges összeomlás időpontját nem tudod megbecsülni, hanem az általad várt nem csökkenő infláció pontos menetét sem, pl. ha igazad van és a következő években marad a magas infla, attól még lehet hogy a következő negyedévben épp csökken az infláció.

Új hozzászólás Aktív témák