Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Ixion77 #94464 üzenetére

    Köszi a választ!

    Az a baj, hogy időtávról nyilván fingom sincs (valszeg nem a hetekben fog megtörténni, ennél pontosabban viszont nem nagyon szeretném találgatni), ezekhez meg azért nem lenne rossz konkrétabb elképzelés. E mellé nem is vagyok otthon nagyon opciózásban, valszeg csak megégetném magam vele. Főleg hogy gondolom meglehetősen drága is a brókereknél amiknél vagyok (Ersténél tuti, Captradernél talán kevésbé). Nem utolsó sorban pedig ilyen durva black swannál nagyon meg se bíznék a derivatív piacokban, negatív olaj futuresre COVID alatt ráfaragók mesélhetnének róla, mekkora buli imaginárius vackokra hagyatkozni amikor épp összedől a világ. :)

    USA tőzsdén kereskedett részvények közvetlen, esetleg ETF-be csomagolt tartásában azért jobban megbíznék, ott max pár napra lekapcsolják a kereskedést ha nagy a vihar. Kamu kínai papírok tartása természetesen szintén no-go.

    Arany az persze nem rossz ötlet, azt amúgy is terveztem venni még valamicskét, bár nem túl sokat. Már így is van valamennyi, illetve számomra sajnos kevésbé triviális, minek a hatására merre meg mekkorát mozdulhat (egyrészt mert erősen manipulált piac a nagyok által, másrészt meg mert csomó ügylethez fedezetként használják, nagy beszakadás magával tudja rántani annak az árfolyamát is).

Új hozzászólás Aktív témák