Új hozzászólás Aktív témák

  • #64791808

    törölt tag

    válasz Lauda #27283 üzenetére

    Nincs igazad. Abban kapásból nincs, hogy akit zavar a ködlámpa, az eleve szabálytalan.

    Először is ködzárófény és ködzárófény között van különbség. Menjél egy Ford Focus vagy egy régebbi Audi A6 után ködben, kifolyik a szemed. Össze nem hasonlítható a féklámpával, jóval erősebb annál. Másodszor is: köd és köd között is van különbség. Ha valaki egy pici ködben felkapcsolja a ködzárófényt, és megy 60-at, te mögéérsz, szabályosan meg akarod előzni, de nem látsz előre. Nem a köd miatt, attól látnál, de csak egy nagy vörösséget látsz.

    Úgyhogy a "ha zavarja a ködzárófény, akkor eleve ő a szabálytalan" tézis eleve csak akkor igaz, ha a ködzárófényt akkor használja valaki, mikor 30 méter alatt van a látótávolság. Minden más esetben marhaság.

    Amit egyébként én írtam, az alapvetően arról szólt, hogy az emberek rosszul használják a ködzárófényt. A ködzárófényt akkor kell használni, ha a sima hátsó helyzetjelző már csak olyan közelről látható, hogy az balesetveszélyes. Ha 200 méteres látótávolságnál, 90km/h megengedett legnagyobb sebességnél valaki ködzárófényt kapcsol, az SZABÁLYTALAN, más kérdés, hogy hülye is. Mert a ködzárófény arra van, hogy észrevegyék az autót, és arra ilyen esetben bőven elég a hátsó helyzetjelző. Tehát semmi bajom a ködzárófénnyel, ha VALÓBAN szükség van rá. De az esetek túlnyomó részében a köd meg sem közelíti azt a szintet, ahol VALÓBAN be kellene kapcsolni, mégis minden okoskának ég.

    De ha neked a biztonság mindennél fontosabb, akkor ne ülj be az autóba, mert az a legbiztonságosabb, ha otthon maradsz. Marhaság? Az hát. Pont akkora demagógia, mint azt állítani, hogy a ködzárófény csak a szabálytalan autósokat zavarja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák