Új hozzászólás Aktív témák

  • Jadro

    veterán

    Lehet, hogy kicsit hosszú lesz, de próbálom rövidre fogni. Cserélnénk az idén 18. életévét betöltő Suzuki Ignisünket egy modernebb paripára. A keret 6 millió körül van. Lássuk sorban a szempontokat:
    - Napi ingázáshoz Pest környékéről (kb 2*25-30km) 1-2 havonta vidék autópályán, nyáron külföld. (Onnan indulunk, hogy ezt az Ignissel is simán megoldottam, tehát a kényelmi szint elég alacsonyan van. :DDD )
    - Az előző pontból kifolyólag benzines megoldást keresek.
    - A legfontosabb kitétel: AUTOMATA a cél, mert feleségem friss jogsis és az Ignis enyhén hektikus, öreg váltója eléggé elveszi a kedvét a vezetéstől. (+ hogy pörgetni kell a kis varrógép motort.)
    - Elsőre a Swift-Vitara-S-Cross vonalon gondolkodtunk, mert kényelmileg ez nekünk bőven elegendő és egy GL+ felszereltség több mint elég.
    - Üléspróbázni még nem voltunk, de hamarosan megnézzük ezt is. Igazából nem lenne rossz ha kicsit nagyobb lenne mint az Ignis, ezért a Swift határeset, de nem esett még ki így elsőre. (3-an vagyunk, Ignissel is simán elmentünk Horvátokhoz 9 napra pakolva.)

    A keretet és a kiindulópontot (Ignis 17+) figyelembe véve a kérdés az, hogy inkább új Swift felé érdemes menni, vagy egy kicsit használt Vitara/S-Cross legyen a cél? Ahogy nézem új Vitara/S-Cross nem fér már ebbe bele. Esetleg másik márka?

    Persze lehet, hogy az üléspróba ués a kézzel tapizás után ez a kérdés nem is lesz kérdés.

    Jobban szeretem a kiszámítható költségeket, így mindig ráköltöm az autóra amit kell. Ebből a szempontból is nézzétek kérlek, melyik mennyire megbízható. Az automata váltó miatt eleve nem szeretnék túl sok kilométeres használtat. (Olajcsere mizéria miatt.) Sosem vezettem még CVT-s, sőt semmilyen automata váltós autót.

    Pl: Ez a Swift tényleg átvehető vajon, vagy csak naív vagyok?
    S-Cross - Ez vajon csak a hirdetésben létezik vagy vihető?
    Nincsenek ilyen irányú tapasztalataim, olvasok már mindenfélét. :)

    Vagy pl ilyesmi [link] is határeset lehet km szempontból, de magánszemélytől.

    [ Szerkesztve ]

    Samsung Galaxy S23 8/128 Green

Új hozzászólás Aktív témák