Új hozzászólás Aktív témák

  • Zotyipotyi

    csendes tag

    Sziasztok!
    Aktuális lenne a családi autónk lecserélése, ami egy lassan 14 éves Golf V kombi. Sajnos egyre többet rakoncátlankodik, meg rohad is elöl-hátul.
    A keret 5 millió Ft lenne. Nagyon max 5,5m. Felhasználásban sok a rövid táv: ovijárat, bevásárlás, nagyszülők is 20 km-en belül vannak mindkét részről. Havi párszor mondjuk Bp. ingázás (~35 km/irány), nyaranta párszor Balaton, ilyesmi.
    A mostani Golf 102 lovas 1.6 szívó, nem egy erőgép, de élhető. Ennél nem szeretnék gyengébbet. Felhasználás miatt benzines vagy hibrid meghajtás, fogyasztás is azért legyen jobb, mint a Golfé (jelenlegi 8-8,5l/100km vegyesben).
    Illetve felszerelésben min. manuál klíma (nyilván a digitális jobb), elöl-hátul el. ablak, valamint min. tolatóradar, de tolatókamerának jobban örülnék. Tempomat és egyéb úri huncutságok, ha van jó, de ha nincs, akkor se dőlök a kardomba.
    Csomagtérben minimálisan lehet kisebb a Golfnál. Az ~500l, 480l alá mondjuk nem mennék.
    Formára jobb szeretem a hosszabb csomagtartót, így kombi, vagy esetleg sedan forma - de ha sedan, akkor legyen nagy a szája, bár babakocsit már nem kell belepakolni.
    Ja, igen, ha teljes család megy, akkor következőképp néz ki: én bal 1 (majd 2m-es magasságommal be kell, hogy férjek rendesen), asszony jobb 1, lábánál egy kistestű kutya, hátsó sorban két oldalt két gyerek viszonylag széles gyerekülésben, köztük egy másik kicsit nagyobb kistestű kutya bekötve. Szóval beltérben is min. Golf 5 kombi méret, ha hátul kicsit szélesebb, vagy kicsit nagyobb a lábtér, az nem baj :)
    Tudom elég magasan vannak most az árak, meg hogy a felhasználás se ideális. Ezért egy másik opció lenne, hogy másik autót (2002-es 2.0 HDI Peugeot Partnet) is cserélnénk, ami nekem most kb. heti egyszer pesti ingázós (a már említett 35 km/irány). Akkor egy dízel családi lenne, és az lenne használva az ingázásra is, mellé pedig egy kisebb városi (mondjuk egy min 340l-es csomagtartóval) a rövidebb távokra (ovijárat, bevásárlás, esetleg nagyszülők). Akkor nagyon max. 6,5m lenne a két autóra.
    Köszi, aki elolvasta ezt a kis szösszenetem, ha meg javasolni is tud valami jó megoldást, akkor meg pláne! :)
    Üdv!
    Zoli

Új hozzászólás Aktív témák