Új hozzászólás Aktív témák

  • mouzrr

    őstag

    Sziasztok,

    friss jogsisként szeretném megvenni 90%-ban városi használatra tervezett első autómat. Manuál+benzin kombó, ezenfelül a klíma ami elvárás, kb. 1 millió forint a keretem a vásárlásra.
    Rengeteg hirdetést, kereskedést megnéztem (online), leginkább a VW Golf IV / Mk2 Ford Focus-ok / Fiesta-k keltették fel a figyelmemet.
    Szeretném vásárlás előtt átnézetni (erre szakosodott céggel), illetve mivel fontos számomra az 1 év szavatosság, kereskedésből szeretném megvásárolni az autót. Így könnyebb lesz az időpont egyeztetése mintha magánszemélyhez kellene mennem a szintén időpontegyeztetést igénylő felmérő céggel.

    Rosszul gondolkodom, és érdemesebb inkább magánszemélytől vásárolni?Ha az olajfogyasztás, vagy hengerfej hiba nem biztos hogy kiderül egy próbakör vagy helyszíni felmérés alatt, de ilyen esetben ez rejtett hibának számítana és a kereskedésnek kellene bizonyítania hogy nem állt fenn a vételkor?

    Rengeteg videót megnéztem / fórumot, cikket és hozzászólást elolvastam, de bárminemű tippet a vásárlással kapcsolatban nagy örömmel fogadnék.
    Természetesen a kereten felül kalkulálok mindenfajta adminisztrációs / biztosítási és vétel után esedékes szerviz költségeivel is.

    Köszönöm. :K

Új hozzászólás Aktív témák