Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz fungeld #18904 üzenetére

    Ez egy nagyon egyszerű általánosítás, de a nagy egészet nézve a két kategória között egyre inkább már csak a méret az eltérés. Objektívek már minden valamire való rendszerben akadnak bőven és az AF rendszerek így 2014-ben már igen látványosan fejlődtek (jó persze ami DSLR szintet hoz vagy megközelít, azok még elég drága modellek, talán a legolcsóbb is a Sony Alpha A6000 lesz kb 300 ezres nyitóárral).

    A DSLR nagyobb és nehezebb, cserébe olcsóbb egy amatőr szettet összeállítani. Régebb óta vannak piacon és több az olyan objektív ami újonnan is jelentősen olcsóbb, hát még használtan. A MILC-ek viszont sokkal könnyebbek és kisebbek (a váz is, meg az objektívek is), alapvetően a vázak már nem drágák, de az objektívek igen. Ez annak köszönhető, hogy nem sok olyan üveg van még a népszerűbb MILC rendszerekre amiket direkt az olcsóság és spórolás jegyében gyártanak (lásd: Canon meg Nikon 50mm f/1.8, ami full műanyag, de az árukat egyébként megérik), a legtöbbjük kiváló minőségű és nem illik őket a legolcsóbb DSLR objektívekhez hasonlítani. Képminőségben és építési minőségben is felettük áll a legtöbb.

    Ami közös, hogy mindegy melyiket választod, kiváló képminőséget kapsz. De konklúzióként azt mondom, hogy ha nem számít a méret és tömeg, nem halsz bele egy kis cipekedésbe és fontos, hogy olcsón tudd új objektívekkel etetni a rendszert, akkor DSLR kell. A MILC legyen azok baja akiknek fontos a kis méret (mint nekem). :)

Új hozzászólás Aktív témák