Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    Aki eddig rettegett a Nikon D600-tól a piszkolódó szenzor miatt, annak már nem kell. A Nikon hivatalos közleményben adta a világ értésére, hogy garancia idő alatt vagy után (!) ingyen kicserélik a teljes zárszerkezetet.

    [link]

    Background story maszületett fotósoknak: Rögtön a D600 megjelenésekor robbant a botrány, hogy a szenzor koszos. Nem, egyáltalán nem úgy, mint bármi másnak amit 2 perc alatt kitakarítasz. A tisztítás után 500-1000 expóval megint tele lett kosszal a szenzor. Újra és újra. A mai napig (azaz 1,5 évvel a D600 megjelenését követően) a Nikon nem volt hajlandó megjelölni a hiba forrását és csak ingyenes tisztítást ajánlott fel a szervizekben (amivel semmire nem mész, az első napon újra megint koszos lesz). Másfél évig mást sem csinált csak tagadott, ködösített, terelt és a D600 visszahívása helyett gyorsan kiadott egy D610-et. Ezt megunta sok fotós és Kaliforniában csoportos pert indítottak a Nikon ellen két napja. Ez úgy tűnik elég volt a Nikonnak és végre elismerte, hogy a szenzor koszolódhat és a javítása (érted: egy koszos szenzor javítása) a gép kibelezésével és a teljes zárszerkezet cseréjével jár. Mindezt úgy, hogy nincs kimondva a hibás tervezés, nincs megjelölve a hibás alkatrész. A hiba lényegében nem létezik, csak van egy koszolódó szenzor, amit úgy javítanak, hogy egy olyan alkatrészt cserélnek amit nem jelöltek meg hibásnak.

    A Nikon kifejezetten gyökér PR szakembereket alkalmaz a customer support osztályon. A Nikon D7000 tulajok tudnának még mesélni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák