Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin_Shield

    őstag

    válasz -FreaK- #25666 üzenetére

    Az érintőképernyő hasznos dolog, bár én régimódi vagyok, a beállításokhoz a dedikált kezelőszerveket (gomb és tárcsa) szeretem. Viszont a "tapicskás" fókusz (és expo) jópofa, néha használom.

    A Pentax hátránya valóban az amit írtál (plusz a videó), mellette szól, hogy ebben az árkategóriában egyedül itt kapsz tisztességes pentaprizmás keresőt, időjárásálló kivitelt, és náluk a legjobb az építési és anyagminőség.

    Én leginkább a méret miatt váltottam DSLR-ről MILC-re, bár voltak más bajaim is, egyre többször éreztem nyűgnek a felszerelést. Egy ideig próbálkoztam a DSLR + zsebkompakt kombóval, az sem jött be, aztán vettem egy nagy levegőt és eladtam az egészet. Most a gép egy fényerős (ekv) 35-össel állandóan a nálam van, ha direkt fotózni megyek az egész felszerelésem elfér egy picike táskában, és az egész nem nyom annyit mint egy közepes DSLR váz önmagában. De persze az is tény, hogy cserébe néhány kompromisszumot meg kellett kötnöm...erről szól ez az egész, ultimate rendszer nincs, csak kompromisszumok vannak.

    Az elődök ebben a kitben elég drágán (közel a 300e-hez) nyitottak, a "szárnyaló" nemzeti valutánkra tekintve az utódnál sem számítok kevesebbre, szóval nagy kérdés, hogy mennyit érnek majd az új fícsörök...

    Az MM jó kiindulópont, néhol egész komoly választék van, ám ha a Pentax gépeket is meg akarod tapizni akkor fotós szaküzletbe kell menned, mert ott nem forgalmazzák

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák