Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz madgie #25932 üzenetére

    (#25932) madgie

    Ez már tényleg ízlés és igény kérdése, én például annak örülök, ha kicsi és könnyű a gép és az objektív is. Megértem ha másnak más elvárásai vannak, de nekem már a f2.8 Sigma fixek is elég jók.

    (#25934) schawo

    Biztos jók, bár ha a te szempontjaid felől nézve azért a MFT fronton is lyukas a kínálat, ha 25 és 45mm között nincs használható fixük. Én elégedett lennék azért. :)

    (#25935) silmatauki

    Persze, kitobi a Fuji 18-55, akkor ha egy 300 ezer feletti fényképezőgéppel veszed, de a legtöbben nem ebből az árkategóriából csemegéznek (én sem). Számomra ez már túl nagy lenne. Akinek ez a méret is megfelel, annak biztos nagyon jó, nem kétlem. De ha már ilyesmiben gondolkodnék, akkor a Sony FF kínálata is komolyan szóba jönne. Abban természetesen igazad van, hogy nincs fényerős alapzoom a Sonynál. Kíváncsi vagyok erre is és a 16-50 kilátásba helyezett utódjára is. Először nagyon nem voltam megbékélve a nagylátós képszélek miatt, de aztán a gyakorlatban rájöttem, hogy 20-tól 50 mm-ig egészen tisztességesen kiszolgálja a 16 megapixeles szenzort, szóval én veled ellentétben nem tartom szemétnek.

    Számomra egyébként egyetlen meggondolásra érdemes zoom van, a 18-105mm f4. Persze ez is nagy, de (számomra) már van annyira jó a minősége és éppen abba a tartományba esik az átfogása, ami engem utazó zoomként még érdekel. Egyelőre sajnos még nem tudtam kézbe venni, a Sony márkaboltban sem volt belőle. :(

    A Fuji építkezését egyébként mintaszerűnek tartom.

    (#25936) Tin_Shield

    A 12-32 tényleg jó a panásoknak (azért kíváncsi lennék, hány Oly tulaj veszi meg a gyári kitobjektív helyett), viszont sajnos rövidebb is valamelyest - úgy azért kicsit könnyebb. A 4 dekányi különbség pedig azért messze nem ugyanaz, mint az emlegetett objektívek esetén fennálló 20 deka - kétszeres hosszúság mellett. Az egyik elhanyagolható, a másik nem igazán.

    "szerintem az ötvenes kapufa, annak ~60 f1.8-nak kellett volna lennie"

    Egyetértek, én is azon problémáztam a NEX topicban, hogy túl rövid, 60-as kellene. A 60mm-es Sigma például nagyon jó (és nagyon olcsó), még ha többetek mércéjével mérve nem eléggé fényerős, akkor is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák