Új hozzászólás Aktív témák

  • silmatauki

    őstag

    válasz #31733248 #29281 üzenetére

    "Hasonlóan nagy dicséreteket a NEX-5N-től az A6000-ig lehetett olvasni az elmúlt évek cikkeiben. Aztán ha idejön valaki tanácsot kéérni, hogy panás, vagy olys kolléga is "felvilágosítja" arról, hogy a Sony jpg motorja mennyire rossz."

    Azért a cikk írásának idejét (már majdnem négy éves!) és a szövegkörnyezetet se felejtsük el, amelyben “csak” a Canon 600D-hez és a GH2-höz viszonyították. Ezek közül a Panánál nem nehezebb jobb JPEG engine-t felmutatni (ma sem), a 600D meg eleve már RAW-ban meg se közelítette az 5N-t dinamikában stb. (ahogy azóta egyetlen cropos Canon váz sem az épp aktuális Sony modellt), így nem csoda, hogy az író nem akart vele fotózni.

    Nem véletlen, hogy a DPR az A6000 review-ében keményen “leoltja” a régebbi Sony vázak JPG-jét (azaz az 5N-ét is):

    “The a6000's image quality is very good, both in JPEG and Raw. The improved sharpening in the latest generation of Sony camera brings a significant improvement to the JPEG quality, though we'd recommend turning down the High ISO noise reduction as its claims to be context-sensitive seem to have emboldened Sony's engineers to push its intensity up a bit too high.”

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák