Új hozzászólás Aktív témák

  • ATISoft

    tag

    Sziasztok!

    "Pályafutásomat" egy filmes Exacta géppel kezdtem egészen kis koromban, akkor tanultam meg az alapfogalmakat mint záridő, rekesz, érzékenység. Csak egy obi volt hozzá, az is fix, talán 50-es. Mivel filmes gép volt, ezért eléggé macerás volt a használata, az akkori nyaralások alkalmával két hét alatt legfeljebb 50-60 kép készült és azokról is csak hetekkel később derült ki hogyan sikerültek. Na igen, régi "szép" idők. :) Aztán jóval később 2003-ban sikerült vennem egy Canon PSA60-as gépet ami rettenetesen tetszett kompakt méretei és tudása ellenére. Nekem akkor bőven megfelelt. Nem kellett filmet venni, előhívatni, stb és egy egy hetes nyaraláson akár 4-500 kép is készülhetett. Ennyi idő elteltével viszont, bár még mindig szeretem, úgy érzem kinőttem a kis canont. Nézelődtem a bridge kategóriában, de olyan gépet ami igazán elnyerte volna a tetszésemet nem találtam. Amivel találkoztam az a megapixel háború, ki tud többet ugyanakkora érzékelőre rápréselni. Az eredmény ugye zajos vagy részlettelen képek. Hiába néztem a canon "csúcs" SX1 vagy SX10-es gépeivel készült tesztfotókat, igazán nem voltak meggyőzőek, nem is értem, hogyan lehet ennyi pénzt elkérni egy ilyen gépért (?). Végül arra az elhatározásra jutottam, hogy a bridge kategóriát átlépve a dslr lesz a következő lépcsőfok. Nézegettem teszteket, (elsősorban pixinfo és dpreview) ár/érték arányokat, végül az Olympusnál kötöttem ki, amiből az E-520-as tetszett a legjobban. Mióta pedig az ED-nál duplaobis kitben megláttam viszonylag alacsony áron (korábban nem terveztem 100 fölött gépet venni) szerelmes lettem belé. :)

    A kérdésem csak annyi hozzátok, hogy jó választás lesz-e, esetleg ebben az árban (semmivel sem többért) lehet-e jobbat kapni. Elsősorban természetfotózás, családi események megörökítése a cél. Makrózás és portré majd kicsit később.

    És még valami. Tegnap olvastam egy fórumot ahol nem írtak túl jókat az Olympus gépekről. Mivel nagyon kicsi az érzékelőjük, zajos képeket csinálnak és tulajdonképpen nem is értik mi visz arra valakit, hogy Oly gépet vegyen.
    Erről mi a véleményetek?

    (Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ritkán találkoztam negatív véleménnyel)

    Bocs a hosszú kommentért és előre köszönöm a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák