Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    félisten

    válasz junkpod #9681 üzenetére

    Az a külső HDD, ami már egy NAS kapacitását nyújtja, szintén külső tápos.

    2,%-es, USB-táposból meg legalább kettő kellene, ha nem három. Ez persze megintcsak sok extra költség és macera, hogy még egy helyre szinkronizálja az ember az állományait.

    Tehát szerintem lenne létjogosultsága egy olyan megoldásnak, ami egyszerre működik NAS-ként és külső meghajtóként -- különösen, hogy ennek a kivitelezése semmilyen nehézségbe nem ütközne.

    Én még nem tartozom ebbe a körbe, de látom, hogy megy ez a NAS-hordozgatás.

    Erősen vacillálok is rajta, hogy kell-e nekem NAS, vagy maradjak a fiókos és hordozható HDD-k hordozgatásánál. Elég nagy mennyiségű, pótolhatatlan anyagom van, amit igyekszem legalább három, független helyen tárolni. A fő hely a gépem, ahol két RAID1-be kötött HDD őrzi őket, csak éppen tök felesleges, hogy ezek mindig beinduljanak, ha bekapcsolom a gépet. Ha fizikailag le tudnám kapcsolni a tömböt, nem lenne gond.
    A másik hely másik gép, szintén egy RAID-tömbbel, ami viszont sokkal ritkábban van bekapcsolva, ezért nem féltem annyira. A két gép között fiókos megoldással tartom a szinkront, de az két kisebb HDD-t jelent.

    A NAS-nak azért örülnék, mert vele kiválthatnám a Sugarsyncet meg a Dropboxot, amikért azért rendesen fizetek. Ezért ha lenne egy olyan NAS, amin OwnCloudot tudok futtatni, nem is tökölnék többet.

    Üdv: MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák