Új hozzászólás Aktív témák

  • kazan23

    aktív tag

    válasz BBéci #4147 üzenetére

    BBéci,

    Legnagyobb szomorúságomra egy 24"-os ips paneles Dell monitoron elenyészőnél is kisebb a különbség egy 1080p-s érintetlen BD és annak nem agyontömörített korrekt 720p-s mkv ripje közt (0,7m-ről). Egy 42"-os FHD Samsung tv-n szintén ez a tapasztalatom. Mellesleg fotós vagyok és abból a durván kritikus szemből nekem is van a fejemen kettő darab, :) ráadásul elég jó feloldó készséggel.

    Azon már szomorúan túltettem magam, hogy egy 3-4.000+ soros fotónak édes mindegy, hogy 1080, vagy 720/800 sorra kicsinyítve nézem. Éppannyira jó vagy rossz mindkét esetben. Így döntöttem el, hogy ameddig nem tudok 4K-s, vagy mégtöbbK-s vetítőt venni, addig nem fizetek még egy százast fölöslegesen 1080p-re a fotók kedvéért.

    Szerintem 4 méterről egy 2,4 méter széles vásznon egy 10-bites vetítővel vetített 720p-s film nem lesz rosszabb (sőt, akár...), mint a film 1080p-s változata 8-bites vetítővel vetítve.
    Tévednék?

    Kérlek fejtsd ki egy kicsit, hogy mire gondolsz, amikor azt írod, hogy:
    "...házimozira csak jelentős kompromisszumokkal. Én nem tudnám elviselni, az biztos.
    Nem csak a fentiek miatt, hanem a mozgásmegjelenítése is inkább alkalmas állóképekhez, mint filmekhez."
    Azt gondoltam, hogy ma leugrok a sarki vegyesboltba és veszek egy MW512... most miattad itt állok az ajtóban, pénzzel a kezemben :F :D

Új hozzászólás Aktív témák