Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz #48613632 #41839 üzenetére

    Véleményem szerint a DLP projektoroknál nem alapvető feltétel, hogy legyen porszűrő, hiszen annak elvileg zárt az optikai útja, ellentétben az LCD-kkel, amikbe viszont előszeretettel tesznek a gyártók porszűrőt. (#41823) Orc kolléga jelensége sem hiszem, hogy por, hiszen ha az ilyen sávosan sötétítené el a kép két oldalát, az olyan pormacskát jelentene, amit garantáltan észrevett volna, amikor szétszedte a gépet.

    De tegyük fel, hogy veszel hozzá porszűrőt. Beszereled, örülsz. Melyik a jobb? Ha a poros levegő megy át rajta, vagy ha egyáltalán nem megy át rajta levegő, mert a szűrők annyira eltömődnek. PC-knél se nagyon értettem a porszűrő létjogosultságát, legfeljebb ha padlószinten van a gép. De attól, hogy ST egy gép, miért lenne előírás, hogy térdmagasságban/kisasztalról üzemeltessék? Ugyanúgy szerelhetnéd mennyezetre, és (szerintem) semmivel sem bonyolultabb/rondább a kábelezése, mint a normál vetítési távolságú gépeknek.

    Szerintem folytasd inkább a hush box projektet és arra tegyél porszűrőt! Azt garancia vesztés nélkül fogod tudni takarítani, cserélni, akár mosni is, a gépet meg (ha igényét látod) bizonyos időközönként elviszed szervizbe kitakaríttatni. Ezt egyébként LCD-nél sem fogod tudni elkerülni, sőt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák