Új hozzászólás Aktív témák

  • AVhelper

    senior tag

    válasz Morph76 #44686 üzenetére

    Nem tudtam, hogy ennyi "fogadatlan prókátor" kész elfogultan védelmezni egy védhetetlen, szakmaiatlan és igenis félrevezető állítást, miszerint: "A Loki is alkalmas lenne 1,38"-es DMD használatára optikailag ..."

    Nem azt, vagy valami hasonló értelműt írt gyulaipali, hogy "A Loki is alkalmas lenne átalakításokkal 1,38"-es DMD használatára optikailag ...", s ezzel igenis azt a hamis látszatot kelthette a hozzá nem értőkben, hogy simán csak ki kellene cserélni a vetítőben a 0,9"-es DMD-t, 1,38"-es DMD-re, és máris kész a natív 4K képet vetítő DLP projektor. Te is totális félreértésben vagy amikor azt hiszed: "A doboz mérete és optikája alkalmas volna, más részeket nyilván módosítani kellene." Magát az optikát kell módosítani, mert annak része a teljes fényút, benne a tüköralagúttal, új, a nagyobb DMD-t megvilágító kondenzor lencsékkel és még ki tudja mi mindennel. Úgyhogy nemcsak elméletileg, de gyakorlatilag is cáfoltam a fent idézett alapállítást, és amíg valaki nem épít egychipes vetítőt az 1,38"-es DCI DMD-ből, addig engedtessék meg, hogy kételkedjek abban is, hogy ez egy Loki optikai átépítésével egyáltalán megoldható - és még akkor a nagyobb chip számára szükséges digitális jelfeldolgozásról nem is szóltam.

    Pont nem én vagyok, aki átsiklik a szakmaiság hiányán. Most is válaszoltam a feltett kérdésre ("Szerinted melyik optikai alkatrésszel lehetne gond az F35/Loki esetén?") Megmondtam mivel lesz a gond. Úgyhogy ne hazudozzál! Halványak az emlékeid az LCD projektorokról szóló vitánkról is.

    Egyébként én nem kétlem, hogy gyulaipali kellő felkészültséggel és gyakorlattal rendelkezik az általa annyira kedvelt és valóban kitűnő Projectiondesign/Barco vetítők terén. Úgy látom egész csinos üzletágat igyekszik magának felépíteni az ilyen használt vetítők megvásárlásával, felújításával, átépítésével majd eladásával. Nincs ezzel semmi gond! De ettől még nem kéne időről-időre mindenféle "nagyokat mondania".

    Egyébként a TI elméletileg tudna kisebb 4K nem XPR-el manipulált (értsd 4096 x 2160 mikro-tükröcskét tartalmazó) DMD-t gyártani. Ehhez nem kéne más, mint a jelenlegi DLP4710 TRP-s DMD technológiájával gyártani egy négyszeres felületű DMD-t, aminek a "Micromirror Array" átlója 23,86 mm, azaz 0,94" lenne.
    De valószínűleg azért nem gyártanak ilyet, mert nemcsak maga a DMD chip lenne drágább, de a belőle építhető projektor is, mert minél nagyobb a képmodulátor, annál nagyobb optikai elemek, nagyobb teljesítményű fényforrás, hatékonyabb hűtés, stb., stb. kellenének az ilyen vetítőkhöz. Felteszem felmérték, hogy nem lenne tömegpiaca az ilyen vetítőknek, s így a DMD-nek sem. Ez ennyire egyszerű.

Új hozzászólás Aktív témák