Új hozzászólás Aktív témák

  • gyulaipal

    tag

    válasz AVhelper #44691 üzenetére

    > "Loki is alkalmas lenne " ...

    A fény sok optikai alkatrészen megy át pl. egy F35-ben (ami valószínűleg megtévesztésig hasonlít a Loki-ra belülről ezen a "szakaszon", mivel azonos bennük a DMD és a lencse is ... bár bevallom Loki-t még nem láttam szétszedve). Ebből szerintem csak egyet, a tüköralagutat kellene átalakítani. Semmi mást, minden más szerintem alkalmas a feladatra. Elismertem, hogy a tüköralagutat elfelejtettem megemlíteni, ez tényszerűen az én hibám. Szerintem ezzel ezt a témát lezárhatjuk.

    > Egyébként a TI elméletileg tudna kisebb 4K nem XPR-el manipulált (értsd 4096 x 2160 mikro-tükröcskét tartalmazó) DMD-t gyártani. Ehhez nem kéne más, mint a jelenlegi DLP4710 TRP-s DMD technológiájával gyártani egy négyszeres felületű DMD-t, aminek a "Micromirror Array" átlója 23,86 mm, azaz 0,94" lenne.

    Ez teljesen igaz. 100%-ban egyetértek (annyira, hogy szerintem ezt az elméleti lehetőséget már én is említettem, de lehet, hogy nem ezen a fórumon).

    >Felteszem felmérték, hogy nem lenne tömegpiaca az ilyen vetítőknek, s így a DMD-nek sem. Ez ennyire egyszerű.

    Igen, sajnos. Amíg így fogynak a boltokban a 0,47"-es gépek (600eFt környéke) addig nem nagyon van oka az iparnak jobbat gyártani. Jelenleg a 0,67" a "középmezőny" (UHZ65 és "haverjai" 1,3MFt környékén) és senki nem nyafog, hogy mondjuk akkor lehetne 0,94"-es natív 4K mondjuk 3 milláért. Pedig technológiailag ennek semmi akadálya ... csak a piac nem igényli.

    Sajnos viszont az, hogy natív 4K DMD lenne egy távolkeleti gépben, még NEM garantálná, hogy rendesen képes lenne megjeleníteni a bemenetére kapott jelet. Más szóval sok dolgot lehet még elrontani egy gépben akkor is, ha amúgy jó a DMD. Azok a gépek, amelyek esetén csukott szemmel biztosak lehetünk benne, hogy semmi nincs elrontva bennük, viszont horror drágák (és szerintem mindig is azok lesznek).

    Az viszont igaz, hogy ha lenne 0,94"-es natív 4K DMD-s gép, akkor azt a gépet már mindenképpen érdemes lenne tuningolni, mert egy jó lencsével legalább a kontraszt és az élesség is garantáltan jó lenne. A többit megoldaná a HTPC egy szoftveres CMS-sel, amit meg még az sem oldana meg, azon talán már nem lenne érdemes idegeskedni. De hát hol vagyunk még ettől ...

Új hozzászólás Aktív témák