Új hozzászólás Aktív témák

  • k1csi

    senior tag

    válasz TayRol #24344 üzenetére

    A 70D fókuszrendszere a kategóriában nagyon erős. A dedikált szenzoros fázis AF-et a 7D-ből örökölte, bár nem minden opciót kapott meg (és joystick sincs), de az alap ugye ugyanaz. Ill. kapott egy szenzor fázis AF-et (liveview/videó) is ami bár nem túl gyors, de határozott és pontos (videóra a folyamatos állítgatások miatt csak átélezés idejére érdemes használni).
    Külső vaku AF segédfényét használva bármilyen kevés fényben fókuszál (mondjuk ez nem extra mert xxxD is tudja... viszont az AF segédfény az nem megy követőre ill. liveview módra).
    Képminőségben sajnos nem jobb mint pl. az Oly E-M1 (hasonló fényerős üveggel). Ez azért kellemetlen, mert Canonra nincsennek igazán fényerős kicsi/dedikált APS-C üvegek (vagy 3rd party ahol meg a fókusz nem erősség).
    Hobbira (hacsak nem sport ill olyan ahol fontos a követő AF) nehezen képzelem el, hogy valakinek tényleg szüksége legyen ma már 70D-re (gyereket mint indok tapasztalatból nehezen képzelek el) és hozzá a bizony nem éppen olcsó (és kicsi) fényerős obikra (a külső vaku nálam minden rendszerhez alap bár pl. m43-nál kevésbé használtam eddig mint Canonnal). Sőt pont a gyerek az a szitu ahol DSLR+obik+vaku nagyon hamar nyűggé tud válni.

    Mindkét gyutávra (35, 50 kb. ekv 50, 80) jobbak közzé tartozik a Sigma ill. 35-re az új stabis Canon (egyik sem olcsóért). Az 50-es Canon obik mind megértek egy frissítésre (bár az L-es az egy külön kategória)...

    A fény minősége, meg a téma sokkal többet számít, mint bármi más. A legjobb fényképező meg az ami nálad van (a legtöbbször nálad tud lenni).

    Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/

Új hozzászólás Aktív témák