Új hozzászólás Aktív témák

  • Damage

    senior tag

    válasz k1csi #24373 üzenetére

    Video csak családi/hobbi célra volt használva, arra tökéletes.
    Egyszerűen a gép nem tudhatja ha több dologra lehet fókuszálni hogy mire kellene.
    1. Kiválasztom az arcfelismerőt, ha embereket szeretnék videozni. Követni fogja folyamatosan az arcokat.
    2. Kiválasztod a kijelzőn LV módban, hogy mit kövessen, megérinted a kijelzőt. Akárhova fog mozogni az adott akármi vagy akárki, a fókusz folyamatosan követni fogja amíg benne van a látómezőben. Amennyiben hirtelen mást szeretnék követni, ismét csak egy ujjal hozzá kell nyúlnom a kijelző adott pontjára és onnantól az új témát fogja követni.

    Tapasztalatból mondom, hogy ez működik is a gyakorlatban! Nem keresgél előre-hátra tekergetve fókuszt, STM objektívvel nagyon szépek az átmenetek is, nem ugrál. Kismillió video van fent youtube-on (70D video AF tracking).

    Kihajtható kijelző: emberek feje felett, földön "fetrengés" helyett. Hasznos dolog.
    Érintőkijelző: képkészítésnél a fókuszpontot sokkal gyorsabban kijelölhetem. Vagy akár úgy is be lehet állítani (szintén csak egy gombnyomás), hogy a fókuszpont kijelölését követően egyből a képet is elkészítse anélkül, hogy az expo gombot le kellene nyomni. Videozásnál hatványozottan előnyösebb az érintőkijelző. (Egy példa. Két ember között szeretnék váltani, kis DOF, az egyik ember 10 méterrel közelebb van, mint a másik. Ha nincs érintőképernyő, akkor a fókuszpont mozgatásával az éles tartomány az alábbiak szerint fog alakulni: egyik ember éles, majd ahogy mozgatod a fókuszpontot az emberek mögötti háttér lesz éles és miután a fókuszpontot átmozgattad a másik emberre ő lesz éles. Érintőkijelzőnél nem lesz éles soha a háttér, mert: egyik ember éles. Nem kell mozgatni a fókuszpontot csak rábökni a kijelzőn a másik emberre és máris gyönyörű átmenettel a másik ember lesz éles. Lehet, hogy kicsit hülyén fogalmaztam, elnézést ezért, de remélem érthető, hogy mire gondoltam.)
    Bizonyos funkciógombok is helyet kaptak a kijelzőn, és néha gyorsabb így aktiválni, kiválasztani 1-1 dolgot. Képvisszanézésnél belenagyítani két ujjal és vissza (sokkal gyorsabb) és ugyanazzal a lendülettel lapozni a képek között (persze a tárcsával gyorsabb a lapozás, ha keresünk valamit).

    wifi: nincs kioldóm, de pont emiatt nincs is rá szükség. Ráadásul bizonyos paramétereket is változtathatunk komponálás közben (logikusan fókusztávolságot nem). Kábelen keresztül töltöm le a képeket számtógépre A wifinek nem az elsődleges célja, hogy kiváltsa a kábelt. Volt rá példa, hogy egyből igényt tartott ismerős/ismeretlen a képre. Két gombnyomás volt letölteni a képet telefonra (akárhol, bárhol, bármilyen segédeszköz nélkül) és elüldeni mail-ben, feltölteni valahova stb.

    Nekem sem célom OFF-olni, de mivel ez egy EOS-os topic és én használhatónak találom a rendszert, emiatt a "védelmére" keltem. Szerintem nem kell leírni az APS-C szenzoros gépek -jelenlegi- legjobbját. Nem hinném, hogy rosszabb, mint az m43-as rendszerek (beleértve a képminőséget is). A keresletet meg továbbiakban is az igény fogja meghatározni. Mindenkinek másra van szüksége.

    [ Szerkesztve ]

    ''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

Új hozzászólás Aktív témák