Új hozzászólás Aktív témák

  • .DLL

    veterán

    Eddig még nem volt lehertőségem olyen gépet használni, ahol lett volna értelme a középső fókuszponton kívül mást használni. Emiatt magától értetpődő, hogy azt szoktam meg, hogy kompó->fókusz->kompó&shot!

    Ez az egész hozzászólás - amit mindjárt folytatok - abból kerekedett ki, hogy azt szerettem volna mondani Morgalnak, hogy 70D-n viszont ott az érintőképernyő, ami eléggé megkönnyíti egyes dolgok közvetlen kiválasztását.

    De ekkor máris beugrott a válasz, amit valószínűleg kaptam volna, vagyis, hogy próbáljam meg szemhez tartott géppel érintőképernyőről kiválasztani a használni kívánt fókuszpontot. Jogos! Ezzel szórakoztam annó a 20D-vel, a joystick tényleg kézre állt csak éppen a többi 8 fókuszpont pontatlan valamint lassabb is volt és kevés is, sosem xoda estek ahova fvókuszálni szerettem volna. Így maradt a point&focus majd shot! metódus.

    Ez ma már annyira megszokássá vált, hokgy nem is értem hogy lehet több-sok fókuszpontal dolgozni. :B
    Kérdés: nem megy el több idő azzal, hogy odaléptetni a megfelelő f.pont kiválasztásához a gépet, de jaj, már elmodult a téma, már nem arra néz a szereplőnk, akkor arrébb léptetni, stb. és hacsak nincs "hatvan" fókusszpont, lehet hogy nem esik pont oda ahova kéne tehát a kompót ugyanúgy igazítani kell lövés előtt. Legalábbis most így képzelem el, ezért kérdezem, hogy hogy megy ez a gyakorlatban, ki hogy használja fókuszpontjait ha van belőle sok?

    [ Szerkesztve ]

    (P.H.)

Új hozzászólás Aktív témák