Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz telefonfulke #25337 üzenetére

    Az egyik IPC-1L-hez kaptam 4 db GP Recyko LSD akkut. A 4-ből 2 1 éven belül megdöglött cellazárlattal, a másik kettő is harmatgyenge. A legelső 60 db Eneloop-om 6 éves és még mindig hibátlanok. Van még kérdés? ;)

    (#25339) copass: "...amint kezdi elérni az akksi a töltöttségének a felit, akkor már borul a fehéregyensúly..."

    Ez viszont a kínai termék hibás tervezése: korrekt vaku nem változtatja a WB-jét merülő akkunál.

    (#25340) .DLL: Ha összefutunk egy találkozón természetesen kipróbálhatod. :K

    (#25344) JohnyBlue: Nem tudom a kínai vakuknál hogy van, de az 580EX II-őknél be lehet állítani, hogy csak a külső akkupakkból szívja a naftát (olyankor a vakuban lévő akkuk csak a logikai áramköröket táplálják, tehát mindenképpen kell legyen akku a vakuban is) vagy mindkét forrásból egyszerre. Mivel az akkupakkban (legalábbis a normálisabbakban) 2 x 4 db akku van, így a vakuban lévővel együtt 3 x 4 = 12 db összesen. Teljes napos esküvőn egyszer minimum, de van, hogy kétszer is cserélem mind a 4 vakuban (ez ugye 3 x 4x 12 = 144 db :D) 0.8 másodperc alatt tölt vissza 1:1-re a fehér Eneloopokkal és kb. ~450 képet tud teljes fényerőn. Eladtam a gyári CP-E4-eimet és mindegyik árából 2 kínait tudtam venni, amik ráadásul gyorsabbak is. :))

    (#25346) .DLL: KTTech átalakította a sajátját SLA akkusra. Én azért nem mert nagy és nehéz, plusz ha egyszer lemerül akkor meg vagyok lőve (3-5 óra a töltési ideje), viszont így bármikor tudok Eneloopokat cserélni bennük.

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák