Új hozzászólás Aktív témák

  • Shodan

    addikt

    válasz thomasrc #35091 üzenetére

    @thomasrc Sztem lehet hogy az akksi régi már és nem tartja meg úgy a töltést. Én erre tippelek.

    Én most kezdtem foglalkozni a Backbutton focussal és van több dolog, amit nem értek pedig megnéztem már több videot ezzel kapcsolatban.

    1. Ha sima Oneshot-ba vagyok, akkor gyakorlatilag akkor sem lesz folyamatos autofocusom ha lenyomva tartom , de ez ha jól értem akkor így is kell hogy működjön. :S
    Azért felteszem mint kérdést , mert már ebbe is belezavarodtam picit...
    Oneshotba nem sok értelmét látom, mert a a félig lenyomva tartott expo gombal ugyanúgy megtartom a focust és komponálhatom a képet.

    2. Servo módban nyerné el fő értelmét ha jól sejtem. Ugyanis ha servo módban mondjuk a középső focus pontot használom és lenyomom félig az exponáló gombot akkor ha odébb is húzobb az adott témáról (komponálom a képet, mert mondjuk jobb szélen akarom elhelyezni a tárgyat) akkor nem tartja meg a focust , hanem az adott területen újrafocusál.

    Na most én hiába focusálok hátsó AF gombal és utána elhúzom a képet az adott területre ismételten újra fog focusálni ha lenyomom az expó gombot.
    Itt még kellene valamit állítani??? Az expo gombhoz hozzá kellene rendelni hogy csak kioldjon, ne focusáljon?

    Tehát összefoglalva a a backbuttonfucus arra jó hogy Servo módban , gyakorlatilag tudnám használni a Oneshot mód előnyét azaz megtartani a focust újra komponálással anélkül hogy módot kellene váltanom .
    Tehát Servo->One shot

    Oneshotnál nem fogok tudni folyamatos focust, csak ha átálítom Servora. Tehát Oneshotnál értelmetlen abból nem fog Servo azaz folyamatos focust még ha lenyomva tartom akkor se One Shot->Servo

    Remélem érthető hogy mit akarok :D
    A másik nagy kérdés, ,hogy Servo módban tehát folyamatos focusnál ha rajta vagyok egy mozgó témán , akkor kell közben nyomni az a backbutton AF gombot, vagy felesleges??? Mert rácsodálkoztam hogy több videóban így csinálták. Én egyszerűen csak követem a témát lenyomva tartom az expogombot és lövök egy sorozatot, de nem nyomom még közben a hátsó AF gombot. :F

    ui utángyártott akksit egyébként mennyire ajánlott. Minőségibb pl Jupio?

    [ Szerkesztve ]

    www.pc-style.hu - Első magyar minimal modding oldal.

Új hozzászólás Aktív témák