Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    Én párhuzamosan használom mindkét technológiát. És sokkal árnyaltabb a kép, mint amennyire itt ti kisarkítjátok.
    Használom a DSLR 3D fókuszát és a Z vázak témakövetőjét is. Igazából a 3D-t jobban szeretem.
    A Z-ben sokszor elveszti a követendő tárgyat a fókusz, vagy egyszerűen másra áll rá, nem marad azon amire aktiváltam. A 3D, oldalirányú mozgáskövetésnél, illetve ha másik tárgy kerül a téma és az optika közé stabilabban tartja a fókuszt, míg a Milc az optikával szemben és attól távolodó mozgásokat kezeli jobban.
    A szemfelismerés sem egy akkora varázslat mint sokan hiszik, csak ideális körülmények között működik igazán megbízhatóan és nagyon sok minden meg tudja zavarni.
    Van hogy mellé lő, gyors helyzetekben meg lemarad. Nem lesz lényegesen több éles kép, mint egy patentűl összelőtt DSLR szett esetén, nagyjából ugyanakkora az arány. De tényleg vannak helyzetek is amikor megkönnyíti/gyorsítja a munkát, nagyon hasznos tud lenni.
    A MILC másik legnagyobb előnye hogy nincs szükség kalibrálásra.
    Az érzékenységben nincs akkora előnye, sőt a sötétebb részeket felhúzva egy képen, rosszabb mint a tükrösön. Összességében az isot-jobban bírja az igaz, de egyáltalán nem számottevően. Olyan helyzettel még nem találkoztam, amit nem tudtam volna a tükrössel is megoldani.
    Az optikai kereső még sokkal jobb mint az evf. Sötétben nagyon rossz használni, akció fotózásnál is rá kell érezni mikor exponálsz, vagy sorozatot lőni, mert késik a kép. A szem is sokkal jobban fárad tőle.
    De mindezek egyre csak fejlődni fognak, szóval eljön az a pont amikor a DSLR már retro lesz, de az még kicsit odébb van, inkább a gyártók sürgetik, nem a különbségek.
    A Z9 az első igazi előjele a dslr gyilkos gépeknek, az már nagyon más liga, mondjuk árban is, mint amiről úgy általában szó van itt.
    Az meg hogy mi a jobb egy amatőrnek, pedig leginkább a pénztárcáján múlik, nem a technológián. Mindig úgy kell vásárolni, hogy a rendelkezésre álló keretből kell kiválasztani a legjobb opciót. Már pedig egyelőre sokkal több olyan variáció létezik, amikor ár/érték arányban a tükrös rendszer lesz a jó választás.
    Persze automatika, szemfelismerés stb.. azok tök jó dolgok tudnak lenni, de csak ha céllal, tudatosan használja az ember, nem csak kényelemből.
    Kiből lesz jobb sofőr, aki egy elektromos autón tanul meg vezetni, vagy egy manuális, benzinesen?
    Ki lesz jobb zenész, aki zongorán kezdi, vagy aki PC-n?
    És ezt még lehetne sorolni.

Új hozzászólás Aktív témák