Új hozzászólás Aktív témák

  • Akos1994

    aktív tag

    Sziasztok!

    Gondolkoztam azon, hogy bővítenem kéne az obi parkomat egy fix darabbal. DA 35 2.4AL és DA 50 1.8 között szenvedek..Az áruk teljesen ugyanannyi. Váz egy K20D. A felhasználást tekintve inkább ilyen "mindenegybe" lenne, street fotó/mütyürök/portré/tárgyak, ezért elsőre azt gondoltam 35-ös a befutó... Viszont mégiscsak exif-eket visszanézve sokkal többször állt idáig a 17-70-es sigma-m az 50mm-nél mint 35-nél.
    1. hülyekérdés.. Nem tudom mennyi a különbség f1.8 és f2.4 között.. Ugyanannyi relatíve mint valami magasabb értéken vagy ez is olyan mint a nagylátószögnél, hogy mondjuk 17mm alatt már minden mm-rel egyre nagyobb/látványosabb különbség van?
    2. A pentaxforums-os user review-k teljesen összezavartak, van aki azt írja,hogy image qualityben a 35-ös lényegesen gyengébb mint az 50.. 50-esre általánosan az a vélemény,hogy f2-től már éles, míg a 35-ös azért változó, van aki utólag megemlíti, hogy f8-on már milyen atomjó... a legelső obim, sigma 28-300 (átlag bridge optika szarrá alázta) is karcolni kezdett f8-on, ha tényleg valaha is ennyire rekeszelnem kéne egy fix obit akkor minek..? :F AF sebesség és minőségről össze-vissza írnak szintén mindkettőnél..
    3. Valahogy mégiscsak jobban vonz az 50-es a fényerő/DOF miatt és kevésbé fájna ha f1.8-ból kéne felfelé rekeszelnem..
    Biztos rengetegszer előfordult már ez a kérdés, de feltenném én is, hogy melyiket válasszam, illetve melyik lehet jobb?.. :R

Új hozzászólás Aktív témák