Új hozzászólás Aktív témák

  • tothbe

    addikt

    válasz Kiskokó #16158 üzenetére

    Isten ments, hogy ezektől vedd, én csak igyekeztem rámutatni, hogy manapság már a nagyker ár nem lesz olcsóbb mert sok a szürke import. Ergo azzal, hogy a nagykertől veszed nem pénzt nyersz, legalábbis nem direktben hanem "csak" későbbi bosszúságot spórolhatsz a megjelenő majd eltünedező cégek garmadában, akik eladják ugyan a 10-15-25 év garanciát, de 5 év múlva már az emlékük sem lesz.
    És nem, ne engedjük el a témát, csak legyél tisztába a jelen helyzet mivoltával (amit a 3-as pontban leírtak és az utóirat alapján látsz te pontosan). Ez alapján pedig hidd el, hogy bár lenne olyan cég (több is) akiket szívesen ajánlanék neked, de nem lenne értelme jelen helyzetben, mert amelyik jó az még a végét sem látja, hogy mikorra tudna téged akár bevállalni, mert annyi a munka rajtuk, miközben a panelek és az inverterek meg hol ezért hol meg azért akadnak el vagy csak nem tud annyi jönni, mert nem volt berendelve előre.
    Ez mind lassít, miközben a szürkézők meg vígan hordják be maguk a német meg cseh piacról (vagy akár direktben kínából) a cuccot és fölözik le a jelen helyzetben nem kis hasznot.
    Az elmúlt hónap legnagyobb döbbenetéről, a Pentele csoport botrányáról már nem is beszélek, ami szintén jól keresztbe tett a kapacitásoknak hiszen míg ők már nem csinálják a vállalt melókat azok a megrendelők most gyors megoldást keresnek másoktól.
    Tehát én csak annyit mondok, hogy várj a kéréseddel, ha tényleg ráér neked mondjuk Augusztusig és akkor már tudok neked akár én is céget mondani aki értelmes áron csinál ilyet és akár az anyagárat is össze tudod majd vetni az övékével.
    Remélem ez így már elfogadhatóbb javaslat és nem lesz sértődés a dologból. :R

    By(e) Tothbe

Új hozzászólás Aktív témák