Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz concret_hp #66022 üzenetére

    Eddigi tapasztalataim alapján nem tennék hálóba klímát. Aki kicsit is érzékeny hűvösre, szélre, annak semmiképp. Persze van kivétel, aki jól tűri ha Condition1-ban kell aludnia, de a többség számára kedvezőbb, ha nem éri a hideg közvetlenül. Esetleg hatalmas hálószoba esetén megfontolandó, de 20 m2 alattinál saját magam nem tennék.
    Az is kérdés, hogy a nappali és háló közötti ajtó nyitva lenne-e mindig, és hogy állandó egyenletes üzemben menne (inverteresek előnyben) vagy rapszodikusan (hazaérek bekapcsolom, megy 3 órán át, este kikapcsolom).
    Klíma topikban ment a ragaszkodás míg követtem, hogy egy klíma 2 helységet 100% hogy nem hűt le, de ezt is saját tapasztalatból cáfolnám, nálunk 3 lakóegységet és egy folyosót hűt. Persze nem laboratóriumi szinten. Vagyis ha minden egyes helységben minden négyzetcentiméteren 23 fokot akar valaki, azt nem lehet. De ha 23-ra állítom a nappaliban, a legtávolabbi helységben sem megy 25 fölé fejmagasságban mérve (vagyis ágymagasságban kb. 24,5. Ami kinti 34-36 esetén bőven elég kell, hogy legyen. Nyáron, ha 23-ra állítva megy, este be szoktam takarózni a legtávolabbi helységben. Nyilván a hűtés mellett a páratartalom csökkenés is hőérzetet csökkent.
    Ja és alulméretezni nem érdemes, de túl sem. egy ilyen 2 lakóegységes lakásba jellemzően 3,5kW-osnak elégnek kellene lennie.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák