Új hozzászólás Aktív témák

  • morcosharcos

    aktív tag

    válasz KROK640 #113234 üzenetére

    Nem akarok nagyon beleugatni (csak kicsit), de ezeknél a jelenlegi magyar szabályozás szerint az egyedül működőképes hárítás jelenleg az, hogy SOHA SEMMILYEN TARTOZÁST nem szabad elismerni, hanem megnézed, hogy ki küldte tértivevénnyel, vagy ügyfélkapunk az FMH-t, és annak a SZÉKHELYÉRE a küldeménye pontos megjelölésével küldesz egy ilyen tartalmú levelet, tértivevénnyel (nem ügyfélkapun, akkor se, ha neked akként jött) : Az xy számon/meghagyásban/FMH-ban megjelölt tartozást NEM ISMEREM EL.

    Ebből 2 dolog tud innentől következni.

    1: Valóban tartozol. Ez esetben a közjegyző további eljárása helyett bírósági eljárás lesz, amelyben a tartozáshoz igazodó összeget kell majd megfizetned a pernyertesség/pervesztesség arányában, de ez kevesebb lesz, mint a közjegyző (szintén értékarányos) munkadíja, plusz amíg tart az eljárás, nem foglalhatnak le semmiféle vagyont (főleg ugye a pénzed nem tilthatják szláról). A sz.r.vő végrehajtót pedig jószerivel teljesen megúszod, ha az eljárás végéig rendezed.

    2: Nem tartozol, illetve nem annyit. Csodálatos. Örülünk neki, mert ha a követelő nem áll el teljes egészében, és perré alakul, akkor a bíróság legalább részben helyt fog adni a vitató keresetednek, és máris visszaszopattad azt, aki rosszul állapította meg a tartozásod, aztán: sokkal hosszabb ideig elhúzod, hogy a pénzéhez jusson, aztán: megintcsak olcsóbban jössz ki, mintha a t.tv.s p.r.szt közjegyzőt, meg a sz.rh.z. végrehajtót finanszíroznád.

    Remélem ez legalább néhányótoknak segít, akik hasonló esettel találkoztok, sajnos valóban egyre gyakoribb, ugyanis ma, Magyarországon a tartozáselismertetés és a végrehajtás valóban így működik, ha nem mondasz ellent a közlés napja + 15 nap alatt, akkor sajnos minden (még a teljesen valótlan követelés is) azonnal végrehajtható.

    Kennedy: “Democracy is not perfect, but we have never had to put a wall up to keep our people in.”

Új hozzászólás Aktív témák