Új hozzászólás Aktív témák

  • koko52

    veterán

    válasz tope #114131 üzenetére

    Ezért jönnek a külföldiek keletről. Mivel 2 évvel ezelőtti árakon dolgozunk (építőipar halott), de a rezsi +50-100% csak így lehet túlélni. De ki lehet próbálni a vállalkozósdit, hisz csak hátra kell dőlni és számolni a pénzt. Én amit lehet robotizálok + keleti munkaerő (is). Ha marad a tendencia eladok mindent és elküldöm a 21 embert. Rengetegen létszámot csökkentettek körülöttem + sokan itthon vannak külföldről kényszerszabin. Eu gazdasága masszívan áll vagy hanyatlik. Szóval ez a le se hajolok meg fog szűnni rövid időn belül, mert jön helyette a keleti munkaerő és nem szarok.
    Azt is nézzük már meg, hogy drága melós drága terméket termel, többet kell keresned hogy megvedd. (Kenyér miért drága? 1 milliót kér egy jó pék) Ez is egy spirál.
    Egy a lényeg, az EU őslakossága meredeken csökken és áramlik be az olcsó keleti munkaerő akiknek száma meredeken nő. Nem kell hozzá nagy jósnak lenni, hogy meglássuk nem kell majd a drága ős szaki, mert az olcsó újak be lesznek tanítva + robotizálás.
    És akkor ott az MI, informatikusokkal mi is a helyzet? Mert kb 50%-ára már nincs is/lesz szükség. 1 hete volt nálam egy partner aki informatikusokat alkalmazott, de most az MI-t bevezette és elküldött mindenkit (7 főt) és maradtak ketten. De őket is lecseréli olcsóbbra. Tetszik vagy nem ez a jövő.

    "Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets

Új hozzászólás Aktív témák