Új hozzászólás Aktív témák
-
as_Rock
őstag
Itt is ki lehet fogni jó tételeket, de ehhez ismerni kell a borokat
-
as_Rock
őstag
válasz
(Kolombusz) #20 üzenetére
Tisztaságban, választékban inkább Kaiser, vagy annál jobb szint.
-
válasz
(Kolombusz) #20 üzenetére
thx!
-
as_Rock
őstag
Amit linkeltem az a Merkurban 6,5 ájró
és igen bestbuy
8-12 ájróért már nagyon korrekt Riojai borok vannak, néha egyet fizet kettőt kap akcióban, legutóbb ősszel voltam, de én is az MA-ról és innen lopom az ötleteket általában. (A második linken lévő hely nagyon leült, átmentek a szerzők az MA-ra, de pl. lazaridi jó tippeket szokott írni)
-
as_Rock
őstag
Vagy épp 2 palack ilyet
-
as_Rock
őstag
válasz
(Kolombusz) #8 üzenetére
Ezt az eljárást hívják avinálásnak, bortörvény szerint amit így készítenek, az nem nevezhető bornak, hasonló módon készülnek pl. a portóik.
Parci: Taklernek szépek a csúcsborai, de ez az ő kategóriájában elvárható. Ami nekem nem jön be, az a termékpiramis alsó részén lévő saját néven eladott felvásároltszőlő. Persze ez a Villányi nagy neveknél is megvan
-
Oliverda
félisten
Én ezt az üveget (pontosabban a tartalmát) szopogattam el karácsonykor. Mondjuk csak egy olcsó Heimann Merlot volt, de jól esett. Annak ellenére is hogy a fehéret preferálom inkább.
-
hucsikoi
senior tag
Nekem viszont a száraz/félszáraz borok nem jönnek be.
A pincetulaj erre annyit mondott, hogy ízlések és pofonok...A nyáron Bükkzsércen jártunk és véletlenül tévedtünk be egy kis néprajzi múzeumba és ott legnagyobb meglepetésünkre okleveles borbíró borospincéje rejtőzködött a ház alatt.Ő is inkább az általad kedvelt borokat részesíti előnyben.Vettünk is a nem olcsó borból, de nem igazán ízlett, pedig nagyon tiszta ízű bor volt.Viszont abban teljesen egyetértünk, hogy a pince hangulatát nem igazán lehet felülmúlni. Majd, ha jársz arrafelé szerintem érdemes benézni ide .
-
válasz
(Kolombusz) #8 üzenetére
hmmm... fehérbor, ugye? kíváncsi vagyok, mi lehet. késői zenit talán?
-
(Kolombusz)
veterán
Nem érzem fontosnak magam.
Van a borokról is.
Majd ha visszamegyek Debrecenbe, megnézem neked, hogy milyen bor van nálam, pontosan melyik pincészetből (kis helyi, itt Miskolc mellett)
Istenien finom édes bor. Nem értek a borkészítéshez, de valahogy úgy készül, hogy a bor egy részét lepárolják, majd hozzáöntik a maradékhoz. A 6 puttonyos aszú száraz bor emellett. -
No, végre egy ontopik hozzászólás!
Az édes/félédes vörösbor mondjuk nem az én műfajom, már csak azért sem, mert magától nincs is ilyen bor. Úgy értem, az elkészítési eljárásból adódóan a vörösbor száraz, édes akkor lesz, ha "megcukrozzák".
Ettől függetlenül viszont örülök, hogy bejött a műfaj, és ráéreztetek a dolog lényegére. A pince hangulatát, a borász és borainak megismerését nem igazán lehet pótolni egy üveg bacardi + kólával
. Pedig pont ez a szépsége az egésznek, leginkább.
-
válasz
(Kolombusz) #4 üzenetére
Ez a topik a blogomhoz kapcsolódó, egy borokról szóló hozzászólás egyik topikja. A Prohardver pedig a havi 600e olvasójának hirdetőkből él. Elhiszem, hogy fontosnak érzed magad, de a hiányod még épp túlélne a cég...
...úgyhogy az itt teljesen off, és amúgy is mindennemű kultúrától mentes balhézásod érjen itt véget, kérlek. Nyilvánvalóan kénytelenek vagyunk új szervert venni, nyilvánvalóan nem a tökeinket vakargatjuk, hanem rajta vagyunk a témán (volt egy karácsony és szilveszter is közben ám, helló). Tesszük mindezt, akár megtérül, akár nem, akár nyafogsz, akár nem.
Itt mindenesetre ezt a kört zárd le, ha van értelmes mondanivalód a borokról, azt szívesen várom.
-
hucsikoi
senior tag
Szia!
Mire végigolvastam az írásod bizony összeszaladt a nyál a számban.Egy ideje amikor tehetjük elugrunk Egerbe, hogy egy kis Isteni nedühöz jussunk.Mindig ugyanabba a pincébe járunk és a tulaj végigkóstoltatja velünk a pince jó részét és közben minden borról tud valami érdekes és hasznos információval szolgálni.Mi leginkább a félédes és édes vörösborokat kóstolgatjuk és persze mindig hozunk belőle haza is,de ott a pincében bizony sokkal jobban esik.
Az íráson felbuzdulva igen hamar meg kell nekünk is látogatni kedvenc pincénket.
Kössz az írást.ui:Elolvasván kritikus hangú fórumtársunk reagálását bizony tudnék mit tenni a számban összegyűlt nyállal.
-
válasz
(Kolombusz) #1 üzenetére
mivel lemaradt a smiley, ezért barátságtalanul csak annyit mondanék, igen paraszt barátom, hogy:
- borra a saját pénzem költöm, szerverre a cég költ.
- itt van az új szerver a szobámban, de szerintem kislila fingod sincs, hogy mennyi idő minden alkatrész beszerzése, összeépítése és a felkonfigurálása, szoftverezése, üzembehelyezése egy ilyen vasnak.
- 13-15 alkalmazottal egy ekkora cégnek elég sok dolga van úgy amúgy is. tehát nem feltétlen arról szól a móka, h parcika éjjel-nappal szerverezik, mert lassú a fórum.
ja igen, a vas közel 1m ft volt, h pihepuha fórum legyen a barátságtalan kommentjeid alatt.
-
Oliverda
félisten
válasz
(Kolombusz) #1 üzenetére
Én egy üveg Primarius-ért cserébe adok egy Tyan Takler szerverlapot.
...csak ne kelljen már megőszülni így esténként.
-
(Kolombusz)
veterán
Bor helyett költhetnéd a pénzed erősebb szerverre is.
[ Módosította: Parci ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Yettel topik
- Battlefield 6
- Google Pixel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Először égett le egy újságnál a GeForce RTX 5090
- További aktív témák...
- Megkímélt állapot!! Kisebb karcok, kijelzőn!! Xiaomi Redmi Note 9 128 GB M2003J15SG
- ASUS ROG Strix OLED XG27ACDNG
- Intel Core i7-12700 12-Core 3.6GHz LGA1700 (25M Cache, up to 4.90 GHz) Processzor!
- LG UltraWide UltraGear 38GN950P-B Monitor! 3840x1600 / 1ms / 160Hz / G-Sync / FreeSync! BeszámítOK
- gigabyte 5080 aorus master videokártya
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest