Új hozzászólás Aktív témák

  • szaszlaci

    addikt

    válasz lezso6 #1143 üzenetére

    Oké, rendben van, akkor tényleg úgy tűnik, hogy simán annyira sok az összetevő. Mert hát esetleg lehet(ett) volna más ok is, valami hanganyag vagy tömörítő anomália.
    Azért a zenekészítőnek annyi megkötése kéne legyen, hogy ne csináljon annyira torz jelet – amiről itt szó sincs –, ami leégeti a hangszórót. Mert egyáltalán nem biztos, hogy szűrve van, kimehet hangfalra az 1 Hz is akár. Sőt, szerintem az a jó, ha ki tud menni. :)

    Tulku
    A színpadkép "mélysége" kialakul egyetlen darab mono hangsugárzóból is, egész más rá a magyarázat, korábban írtam: lineáris frekvenciaválasz, normális torzítási értékek.
    A BT-t nem kellene idekeverni, nem hiszem, hogy úgy tömörít, mint a legújabb Lame. (Még ha az aptx HD 512 kbps körül is van.) Viszont egy 10/10 ABX-et biztosan nem vennénk rossz néven. Legalább egy 160-as OPUS-szal, azt használja a youtube már. Az csak a fele a 320-nak. :)

    Kammerer
    "Neked a vidám siker bizonyítéka. Mások számára pedig a szomorú kudarcé."
    Kamme' bratyó, a lemeztisztító folyadékot, azt nem meginni kéne ám! :N

    "Azok számára, akik tudják, hogy mennyire de mennyire távol álltak a mintavételi frekvencia közelében dolgozó hangszer periódusai a szinuszgörbétől az adott frekvencián."
    Ők a Kiválasztottak, ők a Tudók, a Nagy Arkánum Topik lakói. :R

    Mi meg csak azt látjuk, hogy 44.1 kHz meintavételi frekvencia esetén a 20 kHz-es összetevőket tökéletesen visszaalakíthatóan tárolja. Ezt nem éri el egy hangszer felharmonikusa sem, rögzített hanganyagok spektrogramjával megmutattam, legutóbb itt, egy nyávogásig húzott hegedűvel.
    A hangszer egyedi hangja, amit a felharmonikusok adnak, azok mind szabályos szinuszokból tevődnek össze. Az egész hangja összerakható ezekből, és beférnek 20 kHz alá.

    Gondolom 10/10 ABX-el nincs kedved vacakolni, hisz te tudod az eredményt. :)
    Legalább a 80 kbps tesztet elvégezhetnéd, hogy legyen némi vidám sikered! :)

    [ Szerkesztve ]

    ■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Új hozzászólás Aktív témák