Új hozzászólás Aktív témák

  • Lacerta

    aktív tag

    @Smiro:
    Tesztelték vízre, állítólag egész jól bírja ha beleejted. Viszont én egyszer megáztam vele úgy, hogy esővédő huzat alatt volt; direktben vizet nem kapott, de párát igen.
    Egy egész napig nem működött utána egyik beépített szenzor sem. Aztán kiszellőzött, és megjavult.

    @darivnya:
    A hiba jellegéből adódóan én arra tippelek, hogy valami vevőspecifikus hülyeség lehet, amit majd egyszer javítanak. Vagy nem, mert abból ered, hogy túl sok és sokfajta holdat lát egyszerre.
    Mivel csak ez az eszköz hozza ezt a fajta hibát, azt tudom elképzelni, hogy épp ott valami olyan hülye visszaverődés alakul ki, ami L1/L5 sáv közt éppen úgy interferál, hogy az onboard DGPS nem javítja, hanem lerontja a pontosságot.

    PDA-hoz próbáltam aktív antennát ( annak van SMA csatlakozója ), valóban érzékenyebb lett, de kinn terepen összehasonlítva egy másik, ugyanolyan PDA-val ( 2 van ) annyit tapasztaltam, hogy antennával valamivel kevésbé szóródnaknak a track pontjai, de amúgy ugyanott haladt mindkettő.

    Katonai / geodéziai GPS se pontosabb, ha nincs időd kivárni amíg beáll ( menet közben nincs ), illetve ha nincs hozzá DGPS korrekciód ( vagy saját állomást veszel, vagy DGPS szolgáltatást - egyik se olcsó mulatság ).

Új hozzászólás Aktív témák