Új hozzászólás Aktív témák

  • #68216320

    törölt tag

    válasz 04ahgy #1629 üzenetére

    Délután picit foglalkoztam a dologgal. Találtam itthon egy 4cm, 6cm, 8cm ventiket. A 4cm-es elég harmatosnak tőnik, azzal nem foglalkoznék, de a 6-os és 8-as még jó lehet. Elég hangosnak tűnnek, de ez van. A 6-os amúgy az AMD gyári hűtőhöz adott venti, a 8-as egy házhoz adták még.

    Próbálgattam a behelyezést, egyelőre csak odatámasztva. Csináltam pár képet róla, kérlek nézd meg őket.

    6cm: kép1 kép2 kép3

    8cm: kép1 kép2 kép3

    A 6cm-es venti befér a csatlakozók tetejére is. Csináltam róla pár képet szintén. Bér nem fedi le így teljesen a VRM részt, de a ráfújt levegő valamerre távozik. Hátha megoldáslehet ez is.
    kép1 kép2 kép3

    A döntött megoldásnál befolyásoló tényező lehet, hogy a CPU hűtő venti brutális légszállítással rendelkezik. Az átlagos házventik ahogy láttam 40-50CFM légmozgást produkálnak, de ez teljes fordulaton (1600rpm) ~92-96CFM légszállítású. Jövő héten jön egy másik venti bele, ami 110CFM!!! Ezt csak azért írom, mivel a venti alja ~2cm-el a CPU hűtő lamellái alá lóg, esetleg az oldalról fújó 6 vagy 8cm-es venti levegőjét elnyomhatja. Főleg, hogy a lamellás részbe is belóg még pár centiméteren a venti. Persze lehet tévedek, csak egy gondolat volt.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák