Új hozzászólás Aktív témák

  • papaya

    senior tag

    Tanács kellene. Most, hogy minden nagy megmutatta mit tud MILC vonalon, úgy fest Sony lesz az út nekem. Sokat lövök tájképet, és portrét is. Néhány bedolgozós + pár fotózásos melóm van évente, nem létszükség bevállalnom ilyeneket, inkább tájképezni meg tfcd portrézni akarok sokat. A büdzsé nem engedi a nagyon nyújtózkodást, így most egyelőre egy Sony a7rII-vel szemezek ami olyan 1500€ körül megállna (külföldi jóárasított shopból).
    Mennyire ajánlott gép részetekről? A szenzor elvileg ua. mint az r3-ban, viszont zavaró lesz, hogy nincs joystick, meg nem tudom mennyire xar a bőrtónus kezelése egy A73 / r3-hoz képest. AF pont változtatás mennyire kezelhető, és mennyire működik megbízhatóan, pl ellenfényben? LR és PS megfelelően kezeli a rawot? (Fujim van most, annak a rawját marhára nem bírja az Adobe, lassú, és sokszor csúnya a feldolgozása).

    Vagy inkább vegyek A73-at? Akkor bár fejlettebb fókuszt kapok, bukom a mpixel többletet (akarok majd nagyobb printet is falra) illetve kevesebb maradna obira.

    :F

Új hozzászólás Aktív témák