Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Amerigo57 #21955 üzenetére

    :DDD szerintem nem, sőt úgy gondolom, hogy a ráírt "papíron" 550W-ot sem bírná, főleg ha mondjuk már megvan a UPS vagy 1-2 éve (és a benne lévő akku sem friss már) talán új korában és "ha" minden klappol.
    Ez egy elméleti, számított érték, a papíron ráírt értékkel én egy UPS-t sem terhelnék, ezért szoktuk mindig úgy ajánlani, hogy legalább 30%-al legyen felülméretezve.
    Ezt a "papíron" 550W tartásra képes UPS-t 400-450W-nál többel nem terhelném. Ha ennél nagyobb várható fogyasztás max értéke akkor nincs mese feljebb kell lépni pl. ezen a vonalon az 1200VA-es 720W tartásra képes nagyobb tesót venni.

    Talán a prémium APC smart család tagjai (szinuszosak) elbírnak a rájuk írt max értékkel (ezekben jellemzően kb. dupla akkukapacitás van az olcsóbb UPS-ekhez képest) és pl. egy inverter mint az itt sokat emlegetett SPS SOHO család tagjai is. Vagy esetleg az Online típusok mivel ott még az átkapcsolási, vagy kvázi szinusz sincs ami nehezítené a helyzetet (nincs átkapcsolási idő a folyamatos akkus táplálás mellett és szinuszos a jelalak. )

    A legnagyobb baj, hogy ez mivel egy "elméleti" számított érték ezért optimális (labor) környzetben lehetett mérve ami egy 2-3 éve elektronika, 3-5 éves akku esetén kérdéses kb. mint az autók benzinfogyasztási adatai (ha kissé emelkedő útszakaszon megyünk, egy kis szembe széllel, és nem egyedül ül a kocsiban egy 80kg-os felnőtt hanem mondjuk 3 95kg-os és még a tetejébe megy a légkondi, akkor simán lehet az akár 50%-al magasabb fogyasztás is)

Új hozzászólás Aktív témák