Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz GoodSpeed #23300 üzenetére

    Nem tudom, hogy ezt az "USB compatible no " de itt is le van írva, hogy van rajta USB kommunikációs port: [link]
    Talán inkább az EATON-t, az új szériáját. Az APC ebben az olcsó szegmensben egyszerűen nem elég jó.

    Minden UPS-ben cserélhető az akku: szétszereled lehúzod a sarukat beteszed az újat visszateszed a sarukat és kész. Persze van ahol ez egyszerűbb (csak ki kell esetleg húzni nem kell megbontani az egész UPS-t) van ahol nem (egy rakás csavart kell kicsavarni, és szinte minden burkolati elemet leszedni hogy hozzáférj az akkuhoz, macerásabb). Sőt van olyan ahol akár menet közben is lehet akkut cserélni de ezek az olcsó UPS-ek nem azt a szintet képviselik.
    Mondjuk inkább úgy, hogy a 80 éves Marika néninek nem fog menni önállóan egy akkucsere. :DDD
    Megjegyzem egy csomó videó is van a YouTube-on akár az adott típusról is amit szét szeretnél szedni és akkut cserélnél benne.
    (nekem pl. a régi notebook-omról van egy az utolsó csvarig szétszedős és újra összerakós videó, abszolút megoldható csak szerszámok kellenek és odafigyelés)

    Az akkuk pedig teljesen random, hogy mennyi ideig bírják bár azért van pár alapvetés:
    - olcsó UPS-ben olcsó akku van és előfordul, hogy nem is "friss" már akkor sem amikor beleteszik, aztán ki tudja mennyit áll a gyártó, a nagyker, a bolt raktárában mire eljut a felhasználási helyére tehát ezek a tényezők esetén simán lehet hogy 2-3 év után meghal nekem is ennyit bírt talán 2 évet. Ez van.

    Igen a CP-ben elég könnyen cserélhető az akku, ez az első videó amit találtam is jól mutatja: [link]

    Bár ez nem akkora tragédia, mármint ha nehezebb cserélni tehát "több" csavart kell kiszedni stb. mert ha a gyári akkuk halála után egy jóval minőségibbet teszel bele akkor remélhetőleg 6-8 évig megint nem kell vele foglalkozni.
    Ha valamiért havi rutin lenne egy akkucsere akkor inkább számítana egy jobban megtervezett UPS.
    (megjegyzem hogy az APC-nél hogy tudtak ilyen silány mérnőki munkát letenni az asztalra, de hát az olcsósításnak ára van és itt ez is a része)

Új hozzászólás Aktív témák