Új hozzászólás Aktív témák

  • vilag

    tag

    Hali!

    Számomra megoldhatatlannak tűnő problémába ütköztem.
    Arról lenne szó, hogy van nekem egy postakönyv.xls táblám. Ebben tárolom soronként az adott levélhez tartozó értékeket. Ez a tábla szolgál adatbázisként egy (illetve több) wordfájlhoz (mint boríték és tértivevény sablon).

    Azt szeretném elérni, hogy a postakönyv mentése után ne kelljen azt bezárnom és a kívánt wordfájlt elindítva (a már korábban csatolt postakönyv.xls-t sql futását engedélyezve) nyomtatnom.

    A cél az lenne, hogy a postakönyvből userform segítségével tudjam meghatározni, hogy melyik word fájlt indítsa el (természetesen csak a háttérben) és mettől meddig terjedő tételeket nyomtassa ki.

    A megoldás már félig megvan. Odáig eljutottam, hogy az excellel elindítom a kívánt wordfájlt, majd hozzácsatolom a postakönyv.xls-ből kiexportált (ez a rész is megírva) nyomtatas.xls-t.

    Léptetésben működik is a dolog, egyedül ott akad meg a dolog, hogy rákérdez, hogy az adatbázis tábla melyik lapját kívánom csatolni és az eslő sora oszlopfejléceket tartalmaz e.

    Azt szeretném elérni, hogy ez ne akassza meg a folyamatot és ne legyen rákérdezés, hanem az előre definiált lapot csatolja és az első sor oszlopfejléceket tartalmazzon.

    Eddig a programkód:
    channelnumber = Application.DDEInitiate(app:="WinWord", topic:=op1)
    Application.DDEExecute channelnumber, "[fileopen .name=""V:\Postakönyv\00-TV_sablon_(16,5x10,6_cm)1.doc""][mailmergeopendatasource .name=""V:\Postakönyv\nyomtatas.xls"" ][mailmergeopendatasource .SQLStatement:=SELECT * FROM `Munka1$`][mailmerge .destination=1, .mergerecords=1, .from=14, .to=" + ig + ", .mailmerge][appclose ""word""]" '[FILEPRINT .range=0]" '[appclose " + Chr(34) + "word" + Chr(34) + "]" '[toolsoptionssave .globaldotprompt=0]

    Ahol op1 = "V:\Postakönyv\00-TV_sablon_(16,5x10,6_cm).doc"
    ig = Trim(Str(hanysor + 13))
    ahol:
    hanysor= hány tételt kell nyomtatni

    Előre is köszönöm a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák