Aktív témák

  • #40935168

    törölt tag

    válasz TayRol #35308 üzenetére

    Válaszolva a kérdésedre - a többiek is mondanak majd valamit - vannak az objektív tesztek (objektív mint nem-szubjektív) :D amiket meg tudsz nézni, és vannak, akik szubjektív véleményre (=használták) alapozva fogják egyiket vagy másikat ajánlani Neked.

    Ahhoz tehát, hogy korrektül tudj dönteni, melyik lenne a legjobb Neked, tiszta logikai alapon a következőket mérlegeld:
    - annyira kezdő vagy, hogy tökmindegy, melyiket veszed, boldoggá fog tenni. Máris nyertél, ha ezt az utat járod. Téma zárható. :D
    - objektív véleményre (teszt) alapozol, nagyon mellé nem lőhetsz.
    - szubjektív véleményre (használta az illető) alapozol, nagyon mellé szintén nem lőhetsz, kivéve ha nem ismered az illetőt (!!! és ez a bibi, részletezem lentebb).
    - amúgysem lőhetsz nagyon mellé 85-össel sztem..

    Továbbá:
    - az objektív teszt átböngészése, megemésztése és kiértékelése fejben kb. 1 órahosszát vesz el életedből
    - a szubjektív vélemények meghallgatása kb. ugyanennyi, vagy több időt, és hozzá kell tenni, hogy nincs semmilyen támpontod szubjektív véleménynél, hogy mennyire jó TÉNYLEG az az obi, hacsak nem ismered az illető lelkivilágát. Mivel a fotózás és képvisszaadás (effektezés stb). már művészet, lélek van benne, kinek ez a jobb, kinek az a jobb, és lehet bármilyen neve az adott illetőnek, csak azért én soha nem szoktam szeretni akárki neves fotós képeit, mert ő egy neves fotós. Azért már igen, ha hasonló lelkivilága lehet, mint nekem, vagy olyan képek potyognak ki kezéből, amik nagyon a lelkemhez szólnak (ezért imádom Ropi képeit pl. mert nézhetek én akárhány nagy név fotóira, azok nem hatnak úgy rám).

    Na, ezért olvasgatok teszteket. Lényegében mégsem egy több milliós audiofil rendszert veszel, hanem "csak" egy párszázezres obit (1.4G) max, úgyhogy még mindig átállhatsz a másikra, ha úgy gondolod, az jobb.

    Csak tudd, hogy mi győzött meg annál a modellnél. Az ne győzzön meg, hogy 10-en mondják. Nézz tesztet is. Hallgass véleményt is. És úgy dönts :)

    A legjobb lenne mind a 4-et kipróbálnod, de hát .. :U - és valszeg ugyanarra az eredményre fogsz jutni, mint a tesztek.

    Ez nem nagylátó vagy tele zoom vallásvita és nem is Apple vagy Android vita. Ez 85mm fényerős obi mind, könnyebb a dolgod.

    De az 1.4D-t én akkor sem venném :D ha mások ajánlják, de ez lehet, már csak a nemlétező megapixel fétisem miatt van. Nekem ne szoftosodjon a kép széle felé egy 85-ös obi, főleg ne a dényócszázon. Magánvélemény, nem kell egyetérteni. :D

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák